De bloembollenkramen worden weer opgebouwd in afwachting van het nieuwe Keukenhofseizoen. | Foto: Arie in 't Veld
De bloembollenkramen worden weer opgebouwd in afwachting van het nieuwe Keukenhofseizoen. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

n Opbouw bollenkramen luidt begin van de lente in

LISSE n Op 1 maart is het meteorologische voorjaar gestart. Het werkelijke voorjaar laat echter nog even op zich wachten, doch voor de houders van de bollenkramen langs de Westelijke Randweg is nu al het moment aangebroken om hun kramen op te bouwen.

Door Arie in 't Veld

Het duurt echter nog even voordat men klandizie kan verwachten van de bloemententoonstelling Keukenhof, want de opening daarvan vindt op 23 maart plaats. Acht weken later, bij de sluiting op 21 mei, zullen waarschijnlijk meer dan 1 miljoen bezoekers uit alle delen van de wereld de bloemententoonstelling hebben bezocht. Keukenhof levert daarmee een grote bijdrage aan de toeristische- en de bloemensector in Nederland. Inmiddels zijn honderd bloembollenkwekers inzender op Keukenhof en zijn er vijfhonderd bloemenkwekers die deelnemen aan de bloemenshows. In het najaar zijn 7 miljoen voorjaarsbollen met de hand geplant. Het seizoen 2017, met thema Dutch Design, is een bijzonder seizoen want er is nogal wat veranderd bij het bloemenpark.