Mannenkoor Cantiflora zingt in De Beukenhof. | Foto: pr
Mannenkoor Cantiflora zingt in De Beukenhof. | Foto: pr Foto: pr

Zondag Open: luisteren naar Cantiflora

Lisse n De werkgroep Zondag Open, aangesloten bij de Stichting De Paraplu, organiseert jaarlijks een concertreeks met zangkoren en muziekensembles uit Lisse en de regio. Zondag 19 maart 2017 is er een optreden van mannenkoor Cantiflora uit Hillegom.

Cantiflora is opgericht in 1990. De leden zijn inwoners van de Bollenstreek. Het koor telt ongeveer 35 leden, verdeeld over vier stemgroepen. De naam Cantiflora is een samenstelling van cantare (= zingen) en flora (= bloeien), een koor uit de Bollenstreek dus. Ter gelegenheid van het 25-jarige jubileum van het koor in 2015, kreeg een nieuwe paarse dahlia de naam Cantiflora. De doop vond plaats op Kasteel Keukenhof.

Het veelkleurige repertoire van het mannenkoor omvat ruim tweehonderd liederen, waaronder Slavisch, Russisch-orthodox, klassiek, religieus, opera, populair en modern. Veelal wordt a capella gezongen. De natuurstemmen uit de Bollensteek hebben menig concertbezoeker plezier geboden. Er zijn echter ook liederen die om pianobegeleiding vragen. Dirigent Frederic Voorn begeleidt Cantiflora dan op voortreffelijke wijze.

Locatie

Het optreden is in dienstencentrum De Beukenhof, Eikenlaan 2a. Aanvang van het concert is 14.00 uur. Rond 16.00 uur is het afgelopen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de toegang tot het concert is gratis. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers in de organisatiekosten wordt wel op prijs gesteld. Wie vooraf meer informatie over het mannenkoor wil, kan kijken op de website www.cantiflora.nl.