Vanaf links: Gerben Willemse, Sanne Jansen, Martijn Zuiderduin en Richard Grimbergen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Vanaf links: Gerben Willemse, Sanne Jansen, Martijn Zuiderduin en Richard Grimbergen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto:

Huttenbouwstichting officieel een feit

Hillegom n In de kantine van Sportvereniging SDO aan de stationsweg 45 was vorige week een informatieavond met als doel vrijwilligers te werven voor de Hillegomse Huttenbouwdagen die dit jaar op maandag 14, dinsdag 15, en woensdag 16 augustus, plaatsvinden.

Door Annemiek Cornelissen

Vorig jaar werd deze activiteit voor het eerst gehouden op het terrein van de Tjarda aan de Oude Weerlaan, maar omdat de organisatie het evenement dit jaar wil uitbreiden is besloten uit te wijken naar de Sportvelden van S.D.O..

Volgens de voorzitter van de kersvers opgerichte Stichting Hillegomse Huttenbouw (HHB), Gerben Willemse is het terrein van SDO de ultieme plek om een dergelijk evenement te laten plaatsvinden. "Vorig jaar bedachten Richard Grimbergen en ik dat het wel leuk zou zijn om de huttenbouw te gaan organiseren voor de Hillegomse Jeugd. We hadden nog maar zeven weken te gaan en dat is best kort dag, maar we besloten het toch te doen". De eerste huttenbouw was een feit. In een paar dagen waren de vijftig beschikbare plekken uitverkocht, er ontstond een dorp bestaande uit tien hutten en tien enthousiaste vrijwilligers waren actief om dit drie dagen durende project in goede banen te leiden.

Maximaal 200 kids

Dit jaar is het de bedoeling dat maximaal tweehonderd kinderen meedoen, veertig hutten worden gebouwd. Hiervoor zijn zestig vrijwilligers nodig. Om deze bij elkaar te krijgen, wordt nu hard aan gewerkt. Tijdens de informatieavond waren zo'n twintig belangstellenden en hebben tien mensen zich alvast aangemeld. Ook werd het bestuur van de Stichting voorgesteld: voorzitter Gerben Willemse, penningmeester Martijn Zuiderduin, secretaris Sanne Jansen en algemeen bestuurslid Richard Grimbergen.

Tijdens de informatiebijeenkomst is een powerpointpresentatie gehouden, waarbij de nodige informatie werd gegeven en waar een terugblik werd geworpen op de huttenbouw van vorig jaar. Ook is de stichting op zoek naar (sport)verenigingen, organisaties en Instanties, die de huttenbouw willen steunen in de vorm van sponsoring of het organiseren van een workshop of clinic.

Wethouder Fred van Trigt was uitgenodigd om een praatje te komen houden. De wethouder is blij dat dit voor de kinderen wordt georganiseerd. "De veiligheid staat voorop, dat vind ik heel belangrijk. Jullie zijn goed bezig en ik hoop dat het een groot succes wordt!"

De Huttenbouw is bestemd voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Maandag wordt van 10.00 tot 17.00 uur gebouwd en op dinsdag zijn er ook workshops en clinics. De kinderen slapen dan 's avonds in hun eigengebouwde hut en 's woensdags staan activiteiten gepland en worden de hutten weer afgebroken en om 15.00 uur is het afgelopen. Kinderen kunnen zich individueel of in groepjes opgeven. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij: gbwillemse@gmail.com.