Wethouder Anne de Jong (links) en het klusteam. | Foto: Annemiek Cornelissen
Wethouder Anne de Jong (links) en het klusteam. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Wethouder klust mee

Hillegom n Ook speeltuinvereniging Jeugdland heeft op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart meegedaan aan NL Doet.

Door Annemiek Cornelissen

Voor het klussen kreeg de Speeltuin van het Oranjefonds geld voor schildersmateriaal.

Hiervan werden de blokhutten van het onderhoud en de toezichthouders en het speeltuingebouw geschilderd en bijgewerkt. Dit gebeurde onder leiding van Kamel Zeribi eigenaar het Hillegomse schildersbedrijf Zeribi, die belangeloos het buitenschilderwerk van deze vereniging doet. Onder zijn leiding heeft een klusteam deze dagen geschilderd.

Ook wethouder Anne de Jong kwam zaterdagmiddag helpen met schilderen en stond eigenlijk verbaasd over zijn eigen capaciteiten.

"Ik wist niet eens dat ik dit kon", constateerde hij verbaasd, terwijl hij enthousiast en als volleerd schilder de kwast hanteerde.

'Ik wist niet dat ik dit zo goed kon'

Zeribi was heel content over "zijn" team en wist ze goed aan het werk zetten, terwijl hij zelf hard meewerkte. Voor dit doel was de schilder "uitgebroken" van zijn werk bij keukenhof, waar hij al jarenlang de vaste huisschilder is.

"Mijn team is aan het werk, er zijn zes mensen bezig met het schilderen van de banken en de bruggen. Jullie moeten woensdag toch ook open. Dan moet het er mooi uitzien, toch?" Speeltuin jeugdland opent woensdag 15 maart om 14.00 uur weer haar deuren voor een nieuw speelseizoen.