Ruim 30.000 euro leverde de goedbezochte markt van de Hervormde Gemeente op. | Foto: Arie in 't Veld
Ruim 30.000 euro leverde de goedbezochte markt van de Hervormde Gemeente op. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Hoge opbrengst rommelmarkt

LISSE n Met een bedrag van maar liefst € 30.028, 45 werd zaterdag de rommelmarkt van de Hervormde Gemeente Lisse afgesloten. Een prachtig resultaat van een dag waarop het bijzonder druk was in het Onderwater Complex aan de Achterweg.

Door Arie in 't Veld

Honderden, wellicht duizenden mensen bezochten de markt en snuffelden erop rond dat het een lieve lust was. Dat men graag van de aanbiedingen gebruik wilde maken, bleek al voor de opening, want voor 9 uur stonden de belangstellenden in de rij voor de toegangsdeur. Toen deze eenmaal open ging voltrok zich een bijzondere situatie. De roldeur was namelijk nog maar nauwelijks een halve meter open of hele hordes mensen wurmden zich naar binnen om zo snel mogelijk op de marktvloer te komen. Met een voor de organisatie uiteindelijk erg goed resultaat.

Nog drie markten

Op zaterdag 25 maart organiseert de Gereformeerde Gemeente de Snuffelmarkt die om het jaar plaatsvindt. Zaterdag 8 april is derde rommelmarkt (Kringloopmarkt) in de reeks van de Samenwerkingsgemeente en hekkensluiter is de Rommelmarkt van de St. Agathakerk op zaterdag 20 mei. De vier markten maken dankbaar gebruik van het Onderwater-complex dat ter beschikking wordt gesteld door de eigenaren.

Krachten bundelen

Omdat de toekomst van de markten wat betreft de beschikbare ruimten voor met name de inbreng wat onzeker is, hebben de markten op dit vlak, naast de PR, ook de krachten gebundeld. Aangezien de vier markten gezamenlijk jaarlijks zo'n € 100.000 opbrengen, mag je constateren dat ze in een behoefte voorzien. Om deze reden hebben de commissies er ook alle vertrouwen in de ruimteproblemen het hoofd te kunnen bieden.

Organisaties zoeken ruimte voor opslag van ingezamelde goederen