Afbeelding
Foto:

Tupperware in Dorpshuis

Beinsdorp n In dorpshuis het Eiland is woensdag 5 april een tupperwareparty.

Vanaf 20.00 uur toont demonstratrice Renate Weerdenburg de nieuwste artikelen en kleuren van dit voorjaar en geeft uitleg over diverse voorwerpen. Toegang is zoals altijd gratis. Niemand is verplicht om iets te kopen: kijken mag ook. Aanmelden bij Thea Verbeek: 0252-529892.


Nieuwe Gingko Biloba

Hillegom n Blije gezichten in de Hofstraat vorige week, toen een grote kraan verscheen en leerlingen van groep 7 van de Jozefschool.

Tekst en foto: Annemiek Cornelissen

Op de kale plek voor een van de woningen staat sinds woensdag 22 maart weer een nieuwe boom. In het kader van de Nationale Boomfeestdag werd op de plek waar eerst de Bevrijdingsboom stond nu een Gingko Biloba geplant. Dat is een Japanse Notenboom. De bevrijdingsboom moest het veld ruimen in verband met ziekte. De boom zat vol schimmels en zwammen en deze paddenstoelen hadden de boom zo aangetast dat deze uit veiligheidsoverwegingen is weggehaald. Tijdens het planten scheen er een stralend zonnetje. Uiteraard kwam een van de bewoners ook naar buiten om een kijkje nemen. "Ik ben blij dat er straks weer een boom staat. Het was maar een kale bedoeling zo. Je bent het zo gewend dat er iets staat. Het is zonde dat de andere boom weg is, maar we zijn hier als bewoners heel nauw bij betrokken. Ik heb kunnen zien hoe de boom eraan toe was en er was geen redden meer aan. Het is fijn dat het zo is opgelost," laat een van hen weten. Ook rondom de nieuwe boom is weer een hek geplaatst. Namens de Stichting Vrienden van Oud Hillegom was voorzitter Hans Lommerse aanwezig, die aan de kinderen uitlegde waarom de oude boom was weggehaald en er een nieuwe geplant moest worden. "We hebben gekozen om een gezonde jonge boom neer te zetten, op dezelfde plek en van hetzelfde soort. Na de bevrijding werden er in het hele land in steden en dorpen Bevrijdingsbomen gepland en deze boom hoort hier gewoon." Wethouder Anne de Jong die samen met de kinderen de boom mocht planten had het over een prachtig moment. "Ik vind het fijn om samen met deze kinderen een nieuwe boom neer te zetten, die ongetwijfeld net zo mooi gaat worden als de vorige." Dit jaar was het de 60ste Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar wordt aan de Boomfeestdag een thema gekoppeld. Dit jaar was dat 'bomen verbinden'. Het planten was een hele klus. Er moest een kraan aan te pas komen om de boom in het gat te zetten, waarna de wethouder en de kinderen een schep konden pakken en de kuil weer dicht gooiden.