Afbeelding
Foto: pr

Kleuters op bezoek bij Kunstuitleen

Hillegom n De groepen 1 en 2 van De Jozefschool gingen vorige week op bezoek bij de Kunstuitleen Bollenstreek waar ze een rondleiding kregen.

De kleuters zijn op school al een aantal weken bezig met het thema Museum, en de rondleiding was de afsluiting van deze themaweken. Denise van der Zande, eigenaresse van de Kunstuitleen, gaf een workshop boetseren in de klas.


Gemeente stemt in met vertrek Eigen Haard

LISSE n Het gemeentebestuur van Lisse zal instemmen met het terugtrekken van de woningcorporatie Eigen Haard als volkshuisvester in Lisse.

Door Arie in 't Veld

Eigen Haard heeft een woonportefeuille van 55.531 wooneenheden en heeft daarbij als werkingsgebied de regio Amsterdam. Een zeer beperkt deel ervan staat op grondgebied van de gemeente Lisse. Vanuit het ministerie van BZK mogen zij alleen gronden verwerven en ontwikkelen binnen het kerngebied. Lisse valt daarbuiten. Een zienswijze heeft op het totale bezit en het werkingsgebied geen effect. Het naastgelegen Trompenburggebied kan verder ontwikkeld worden.?Op dit moment heeft Eigen Haard een beperkte positie in bezit, namelijk Rustoord. De? oude bebouwing is reeds gesloopt. Wanneer Eigen Haard zich terugtrekt kan de locatie herontwikkeld worden. Wanneer een nieuwe ontwikkeling uitgewerkt gaat worden voor Trompenburg, zal er voldoende aanbod moeten worden gecreƫerd met sociale woningbouw. Hiervoor heeft de gemeenteraad van Lisse een motie ingediend, waarbij streefpercentages zijn opgenomen voor verschillende prijsklassen. Wanneer een ontwikkelende partij de locatie in haar bezit krijgt, moeten de streefpercentages geborgd worden. Het scheidingsvoorstel heeft geen financiƫle effecten voor de gemeente Lisse.


Stilte trekt bijna 30 bezoekers

Hillegom n In de Maartenskerk was zaterdag 25 maart een stiltemiddag met als titel: De stilte zegt meer dan je denkt.

Een mooie middag in de 40 dagentijd op weg naar Pasen. Buiten was er een voorjaarsmarkt in het centrum van Hillegom met veel muziek, maar in de kerkzaal was daar weinig van te merken. Deze middag was een gevolg van de MMM maandagavond meditatieavonden waarin christelijke meditatie beoefend wordt. De opkomst was goed: 27 deelnemers genoten van het klankschalenconcert onder leiding van Louis van der Linden en zijn vrouw. Het klankschalenconcert werd gevolgd door een meditatieuurtje afgewisseld met rustige muziek. De middag afgesloten met een stiltevesper onder leiding van pastor Wilna Wierenga en fluitiste Annelies Kievit. De laatste voorjaars meditatieavonden van de MMM in de Maartenskerk zijn maandag 24 april en 15 mei, aanvang 20.00 uur.