Keukenhof-directeur Bart Siemerink opende de tentoonstelling op een prachtige lentedag. | Foto&tekst: Arie in 't Veld
Keukenhof-directeur Bart Siemerink opende de tentoonstelling op een prachtige lentedag. | Foto&tekst: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Keukenhofseizoen weer geopend

LISSE n Keukenhof, de grootste bloembollentuin ter wereld, is 23 maart officieel opengegaan voor publiek. Nog tot 22 mei zullen vele internationale bezoekers het park kunnen bezichtigen.

Alhoewel Keukenhof er steeds van uitgaat dat 800.000 bezoekers voldoende is om rond te komen, hoopt men natuurlijk wel dat - net als vorige jaren - het meer dan een miljoen gasten uit binnen- en buitenland zullen zijn. Het park is er al helemaal klaar voor met volop bloei. Directeur Bart Siemerink zei bij de opening onder andere dat als je met een economische bril de wereld aanschouwt, je op dit moment mag stellen dat het stabiel is. "Het vertrouwen bij de consumenten is groter dan enige tijd geleden. Steeds meer mensen in onze wereld zijn in staat mooie reizen te maken. Afgelopen jaar groeide het wereldwijde toerisme met 4 procent. Keukenhof staat wereldwijd in de top 5 van de must see-attracties. We verwachten dit jaar dus weer veel bezoek. En daar zijn wij klaar voor."

Het bloemenpark is dagelijks geopend van 08.00 tot 19.30 uur. De kassa sluit om 18.00 uur.