Afbeelding
Foto: Remco Out

Een middag alleen voetballende meisjes

Hillegom n Alleen meiden van de 6 tot en met 12 jaar mochten woensdagmiddag 29 maart komen voetballen bij S.V. Hillegom. Speciaal voor deze groep was er een vriendinnenmiddag georganiseerd, waarin ze allerlei voetbalspelletjes konden doen.

Tekst en foto: Remco Out

Dat voetbal ook voor meiden is, was goed te merken. 94 deelnemers waren naar het sportcomplex gekomen om een middag lekker te sporten.

S.V. Hillegom heeft dit samen met de buurtsportcoaches georganiseerd. "We willen graag dat meiden al op jonge leeftijd beginnen met voetbal, dan worden ze betere voetballers.

Meeste meiden gaan voetballen als 12, 13 jaar zijn. Verder hebben we vijf meisjes- en drie vrouwenteams, maar we hebben altijd weer nieuwe speelsters nodig. Die zitten hier misschien tussen", laat hoofdleider meisjes Rob Stroombergen weten.

Een goede indruk van voetbal konden de meiden zeker krijgen.

Hindernisparcours

Er waren allerlei leuke spellen uit gezet. Speelsters van het hoogste meisjesteam en uit de vrouwenselectie waren er om alles te begeleiden. Zo kon er gemeten worden hoe hard je kan schieten of je kon een hindernisparcours afleggen. Ook was er 'gatenschieten' en werd een wedstrijdje gedaan.