Trots tonen de leerlingen hun beloning voor alle Ehbo-inspanningen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Trots tonen de leerlingen hun beloning voor alle Ehbo-inspanningen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Ehbo-diploma's op zak voor groep 8-ers

Hillegom n Bij Basisschool De Giraf heeft wethouder Annechien Snuif donderdag 30 maart om 15.00 uur aan de leerlingen van de twee groepen 8 de Ehbo-diploma's uitgereikt.

Door Annemiek Cornelissen

De school heeft er in de loop der jaren een traditie van gemaakt om aan dit gebeuren een feestelijk tintje te geven en dat is niet zo verwonderlijk, want het was dit jaar alweer de zeventiende keer dat de Ehbo-cursus op de Giraf werd gegeven. Ieder jaar wordt een wethouder uitgenodigd om de diploma's te overhandigen.

Wethouder Annechien Snuif deed dit op geanimeerde wijze. Ze had voor iedere leerling een speciaal woordje en daar deed Meester Cees Zuiderduin, die de uitreiking aan elkaar praatte nog een schepje bovenop. Zuiderduin wist over iedere leerling wel iets te vertellen en dat maakte de uitreiking verre van saai. Er werd heel wat afgelachen! Bij de uitreiking waren ook mensen van de Ehbo-vereniging Hillegom, die de cursus nu al zeventien jaar op deze school geven. De vereniging bestaat alweer 88 jaar en heeft een belangrijke positie in het verenigingsleven van het dorp.

Marianne Elshout en Nelleke Lippens van deze vereniging werden even extra in het zonnetje gezet; zij geven de cursus al vanaf het eerste ogenblik aan de leerlingen van de Giraf en de Jozefschool. De leerkrachten van de Jozefschool doen sinds kort het theoretische gedeelte, maar bij De Giraf doet de Ehbo-vereniging het volledig.


Gratis concert Symphoenix in het Raam

Hillegom n Het symfonisch blaasorkest Symphoenix speelt zondag 9 april een greep uit film- en musicalmuziek.

Onder leiding van dirigent Rob Draijer brengen zij onder meer stukken ten gehore uit The Phantom of the Opera, The Eve of the War en The Godfather. Daarnaast hebben zij vocale gasten uitgenodigd om diverse musicalstukken nog meer tot hun recht te laten komen. Het concert vindt plaats in Het Raam, Prinses Irenelaan 16 en duurt van 14.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis.


Geraniumactie Hisalis van deur tot deur

regio n Hockeyclub Hisalis is deze week weer gestart met de succesvolle Geraniumactie.

Net zoals in voorgaande jaren hoopt Hisalis weer een mooi bedrag op te halen voor de club door het verkopen van planten. Het is elk jaar weer een win-win situatie: de club ontvangt een bijdrage van de verkoop voor de aanschaf van materialen en de koper ontvangt mooie, kwalitatief goede planten om de tuin of het balkon op te vrolijken.

Alle jeugdleden van Hisalis dragen hun steentje bij en staan binnenkort voor de deur in Hillegom, Sassenheim en Lisse. Op de folder die ze meebrengen, is duidelijk te zien en lezen om welke soort planten het gaat. Er is keuze uit Geraniums (hang en sta), Petunia's en Million bells. Na het invullen van de gewenste kleuren, soorten en aantallen, wordt de bestelling verwerkt. De verkopers halen de planten woensdag 10 mei op en zullen ze daarna bezorgen. Bij bezorging wordt het bestelbedrag afgerekend.

Verkoper gemist?

Indien geen verkoper langs de deur is gekomen, maar er toch interesse is voor de planten / clubondersteuning mail: geraniums@hisalis.nl voor een bestelformulier.


Voorlezen in de bieb: De Gruffalo

Lisse n Een afschrikwekkend fantasiedier verzinnen en het ook nog in het echt tegenkomen. Dat kan alleen in een boek. Op woensdagmiddag 5 april vanaf 14.30 uur staat het verhaal van de De Gruffalo van Julia Donaldson centraal tijdens de maandelijkse voorleesmiddag in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A.

Een kleine muis wordt door vos, uil en slang uitgenodigd om te komen eten, omdat ze hem allemaal zien als een lekker hapje. Muis weigert beleeft omdat hij bij vandaag bij de Gruffalo gaat eten. Vervolgens beschrijft hij hoe de Gruffalo eruit ziet waarna de dieren snel afdruipen. Maar dan loopt muis de Gruffalo in het echt tegen het lijf!

Dit populaire boek staat centraal bij de actie 'Ik wil een prentenboek', die start op 7 april. Kinderen de allermooiste en leukste prentenboeken laten verzamelen, dat is het doel van 'Ik wil een prentenboek'. Prentenboeken dragen bij aan een betere geletterdheid van kinderen en zorgen voor een eerste stap op weg naar plezier in lezen en (bezit van) boeken.

De stichting 'Geef mij maar een boek' heeft voor deze eerste editie van 'Ik wil een prentenboek' de rechten van De Gruffalo verworven. Het prentenboek is bij Grimbergen boeken te verkrijgen voor twee euro. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de VoorleesExpress, het project dat de taalontwikkeling van kinderen stimuleert en de taalomgeving thuis verrijkt.

Gratis deelname

Na afloop van het voorlezen, knutselen medewerkers van peuterschool en BSO de Klimtoren van De Kindervilla Wereld met de kinderen. De Klimtoren is een peuterschool en BSO die in het gebouw van De Waterval zit. De Klimtoren staat voor kwaliteit en biedt kinderen een uitdagende omgeving.

Kom ook op 5 april vanaf 14.30 uur luisteren naar de Gruffalo en knutselen na afloop. Deelname is gratis.