John Seine (links) is vereerd met de overhandiging van het eerste exemplaar van Nederbiet Kompliet door Leo Weijers. |  Foto: pr
John Seine (links) is vereerd met de overhandiging van het eerste exemplaar van Nederbiet Kompliet door Leo Weijers. | Foto: pr

Muziek van eigen bodem in Nederbiet Kompliet

LISSE n Nederbiet Kompliet is de titel van het vierde boek van pophistoricus en voormalig Lisser Leo Weijers. In Restaurant De Heerekamer (Heereweg 200) overhandigde hij zaterdagmiddag 1 april hiervan het eerste exemplaar aan John Seine, een van de eerste managers van beatgroepen.


Vanaf zijn jeugd is Leo Weijers al een volger en verzamelaar van popmuziek. In 2013 en 2014 schrijft hij zijn eerste en tweede boek over de ontwikkeling van de popmuziek in de zestiger jaren. In 2015 volgt zijn derde boek onder de titel Eeuwige Kerst: de 135 populairste kersthits aller tijden.

Anekdotes

"Muziek op vinyl is weer helemaal terug met grote belangstelling voor vinyl uit de jaren zestig van eigen bodem, Nederbiet. Achtergrondverhalen en anekdotes zijn hierin opgenomen en van elke groep of artiest een discografie uit de jaren zestig."

The Outsiders

In de verschillende hoofdstukken wordt nader ingegaan op de afzonderlijke onderdelen van de Nederbeat en Nederpopmuziek uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Uiteraard met aandacht voor bekende Nederbeatgroepen die in die periode zijn ontstaan, waaronder The Golden Earings, The Motions, A65, The Outsiders en ZZ & The Maskers. Maar ook is er aandacht voor artiesten als Armand en Boudewijn de Groot, en specifieke sounds.

John Seine, die het eerste exemplaar van Nederbiet Kompliet in ontvangst nam, zei zeer vereerd te zijn. Seine was niet alleen met Nederlandse artiesten in de weer, maar staat ook bekend als de man die Pink Floyd, Led Zeppelin en Supertramp naar Nederland haalde.

Boekhandel

Het boek Nederbiet Kompliet van Leo Weijers is in de boek- en webwinkels te verkrijgen.


Spelletjes- en knutselmiddag in De Meerkoet

Lisserbroek n Ook in april kunnen basisschoolkinderen weer in De Meerkoet terecht voor de populaire spelletjesmiddagen.

Op woensdagmiddag 12 april kunnen zij spelen op het poolbiljart, de tafeltennistafel, voetbaltafel, airhockeytafel, Wii en het springkussen. De bekende schmink- en knutseltafel staat ook klaar. De kinderen zijn welkom van 13.30 uur. De entree is gratis en er wordt ook nog voor limonade gezorgd.

Begeleiding

De spelletjesmiddag is in principe bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen van 4 en 5 jaar zijn ook van harte welkom, mits een van de ouders aanwezig is. Om 15.30 uur is het afgelopen.

Voor vragen en informatie kan men bellen met Cok van Beek: telefoon 413457. Dorpshuis De Meerkoet is gevestigd aan de Krabbescheerstraat in Lisserbroek.