Afbeelding
Foto: pr

Paasfeest bij Marijke

Lisse n Bij speeltuinvereniging Marijke aan de Crocussenstraat 3a is er paaszaterdag in de ochtend van alles te doen.

Alle kinderen tot 12 jaar zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom. Zij mogen er leuke dingen knutselen en natuurlijk zijn er ook eieren verstopt... zoeken maar! En wie weet komt de paashaas ook nog langs. Ook voor deze activiteit geldt het principe dat leden gratis mee mogen doen; niet-leden betalen een bijdrage van 2,50 euro.


Bijzonder diploma voor vier Fioretti-leerlingen

Lisse n Elise Vrijburg, Lex van den Berg, Lotte de Wolf (zie foto vlnr) en Björn Titulaer (niet op foto) ontvingen donderdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Leidse Marekerk hun diploma van PRE-University.

Gedurende twee jaar hebben deze vwo-leerlingen van het Fioretti College samen met geselecteerde talenten van andere scholen uit de regio deelgenomen aan de onderdelen van dit honoursprogramma van de Universiteit Leiden. In het kader van de Jan Kijne onderzoeksprijs voor het beste onderzoek van alle PRE-kandidaten viel Elise met haar onderzoekspartner een eervolle vermelding te beurt.


Nieuw garagebedrijf in Marconistraat

Hillegom n Sinds een paar weken is Hillegom een garagebedrijf rijker. Op de kruising van de Meerlaan en de Marconistraat zit het bedrijf Ruitercars nu gevestigd.

Het bedrijf heeft van alles in huis: auto's al vanaf 500 euro en wanneer een bepaalde, gewenste auto niet in huis is, wordt samen met de klant gekeken naar een alternatief. "We hebben ook vier bruggen waar we kunnen poetsen, spuiten, uitlijnen, schade kunnen herstellen en nog veel meer", laat bedrijfsleider Tije Hoek weten. Hierdoor is alles in een zaak aanwezig en kunnen klanten van aankoop tot APK bij de garage terecht. Ruitercars is nu bezig met het opzetten van een nieuwe service.

Indien er mankementen aan de auto worden gevonden, kan dat gefilmd worden door de monteurs en gestuurd worden naar de klant. "Op deze manier is alles transparant. De klant weet precies wat er kapot is en hoe het wordt gerepareerd", laat Hoek weten.

| Tekst en foto: Remco Out.

Ruitercars, Meerlaan 108 (hoek Marconistraat), 0252-347738/06-55468753. www.ruitercars.nl.


Wandelen voor iedereen

hillegom n Tegelijk met de avondvierdaagse Hillegom (30 mei tot en met 2 juni) organiseert PCI/Avondvierdaagse Hillegom, Welzijnskompas en de buurtsportcoaches de: 1-2-3...4 daagse Hillegom.

De afstand van 3 km is geschikt voor de oudere doelgroep en mensen met een beperking. Opgeven kan voor een, twee, drie of vier dagen. De deelnemers worden om 18.00 uur welkom geheten in het Pluspunt aan het Henri Dunantplein, om 18.15 uur is de start. Eén dag meelopen kost 2 euro, twee of meer dagen meelopen kost 4 euro. Aanmelden via de FB pagina van 1,2,3-4 daagse Hillegom. Meer info via Sandra Boonstra, 06-15691790, sboonstra@sportsupport.nl

Afbeelding