Bernadette vd Brink en Lodewijk Kamps. Inzet: krantenbericht uit De Hillegommer van april 1997. | Foto: pr
Bernadette vd Brink en Lodewijk Kamps. Inzet: krantenbericht uit De Hillegommer van april 1997. | Foto: pr Foto:

n Twintig jaar praktijk op dezelfde locatie

Hillegom n Bij Sterkliniek Dierenartsen Hillegom/Nieuw-Vennep is het 14 april feest: dan is het precies 20 jaar geleden dat Lodewijk Kamps (onze columnist van de wekelijkse Poespas) zijn handtekening zette onder de overname van de eenmanspraktijk van dierenarts Peter Prins.

Menig Hillegommer krabde zichzelf achter de oren. Prins was tenslotte een gevestigde naam en wat zijn trouwe klanten betrof dé dierenarts uit de Bollenstreek.

Kamps kon als 34-jarige nieuwkomer zijn borst nat maken. Diereigenaren kregen ineens te maken met andere diergeneeskundige inzichten en de andere benadering van dieren en hun baasjes. Er werd heel wat afgekletst over die nieuwe dierenarts in Hillegom. Maar Kamps liet zich niet van de wijs brengen en zette stug door. In de afgelopen 20 jaar is veel gebeurd, veranderd en verbeterd. De operatiekamer zat destijds aan de Weeresteinstraat en de behandelkamer aan de Maerten Trompstraat. Momenteel staat er 220 m2 werkruimte over drie verdiepingen. En in 2005 tekende Kamps om de maatschap aan te gaan met Bernadette v.d Brink-van Schie. Samen leiden zij al 12 jaar het zestien man tellend diergeneeskundig team. Vrijdag 14 april staat ongetwijfeld bol van de anekdotes en het ophalen van herinneringen, die allemaal geboren zijn op die ene vaste plek in Hillegom.

Afbeelding