Met een ferme handdruk wenste wethouder Nieuwenhuis de eerste deelnemer succes. | Foto: Arie in 't Veld
Met een ferme handdruk wenste wethouder Nieuwenhuis de eerste deelnemer succes. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Klaar voor de start...

LISSE n Net als in voorgaande jaren heeft de schooljeugd van Lisse het verkeersexamen afgelegd. Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis gaf maandagmorgen daarvoor het startsein op het parkeerterrein van Ter Specke.

Door Arie in 't Veld

Ongeveer 350 kinderen van de basisscholen in Lisse begonnen daarna aan de route en fietsten ongeveer 5 kilometer. Zij deden op 6 april mee aan het landelijk schriftelijk verkeersexamen en lieten dit maandag in de praktijk zien. ?In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland afdeling Lisse werden die dag eerst alle fietsen gekeurd en vervolgens fietsten de leerlingen de route waar ze onder andere op kruispunten door vrijwilligers werden beoordeeld op de verkeershandelingen. Wethouder Nieuwenhuis benadrukte het belang van voldoende kennis over het verkeer en het deelnemen daaraan. "Zeker met het toenemende en drukker wordende verkeer. Ook worden kinderen tegenwoordig steeds vaker met de auto naar school gebracht. Als ze dan ineens op de fiets naar de middelbare school gaan, moeten ze de verkeersregels heel goed kennen."


Paasjubel op de vroege paasmorgen

Lisse n De Raad van Kerken in Lisse houdt op de vroege paasmorgen, zondag 16 april, wederom de traditionele Paasjubel.

Eerste Paasdag komen christenen uit verschillende kerken bij elkaar om dit te vieren. Lang geleden gingen vrouwen heel vroeg in de morgen naar het graf van Jezus om Hem eer te bewijzen, maar het graf bleek leeg: Jezus heeft de dood overwonnen en leeft. Om 07.00 uur bij de eerste zonnestralen wordt daarom de jaarlijkse Paasjubel gehouden op het terrein van Tuincentrum Overvecht, Heereweg 350. Bij slecht weer vindt de viering binnen plaats. Voor wie slecht ter been is zijn er stoelen beschikbaar. Vanaf 6.30 uur worden de deelnemers ontvangen met koffie of thee met een krentenbol. Om 07.00 uur start de jubel met het zingen van mooie paasliederen, onder muzikale begeleiding van het combo van de Evangelie Gemeente Lisse. Ds. A.R. Warnar-van den Berg zal de meditatie verzorgen.

Welkom

Elk jaar begroeten de organisatoren trouwe bezoekers; wat zou het geweldig zijn als ook anderen eens heel vroeg op zouden staan om mee te doen aan de Paasjubel. De Raad van Kerken te Lisse heet iedereen van harte welkom, een stralend begin voor een feestelijke dag.