Afbeelding

Geen succes voor Hisalis: heren verliezen met 1-2, dames met 0-3

hockey n Wegens de enorme drukte bij Keukenhof en allerlei activiteiten in de Bollenstreek kon het team van Castricum slechts op het nippertje op tijd Hisalis bereiken.

Het leek de tegenstander niet te deren, want direct legde Castricum behoorlijke druk op de thuisploeg. Castricum kreeg al in de beginfase twee strafcorners mee maar die werden slecht verwerkt. Evenzo kon Hisalis enkele malen gevaarlijk counteren maar ook dat resulteerde niet in doelpunten. Beide teams speelden een gelijkwaardige wedstrijd en het kon nog beide kanten op gaan. De strafcorner die Hisalis kreeg werd door Hidde Kuiper koel en loeihard op de plank gelegd: 1-2. Ondanks veel druk in de laatste fase van de wedstrijd door Hisalis lukte het de thuisploeg toch niet om gelijk te maken. Het eerste damesteam van Hisalis ontving de nummer twee van de competitie Roomburg uit Leiden. Door solide spel kon Hisalis de confrontatie goed aan, en de eerste helft was het een gelijkwaardige wedstrijd. Na rust werd Hisalis door de full press van Roomburg in eerste instantie behoorlijk vastgezet op eigen helft. De thuisploeg wist zich hier langzaam onderuit te vechten en kwam weer langszij wat balbezit betrof. Keepster Laura Vos herstelde zich met een goede redding en hield haar ploeg lang op de 0-1. Eindstand 0-3, maar Hisalis kon met opgeheven hoofd het veld verlaten.