Het Firemen Dakarteam. | Foto: Annemiek Cornelissen
Het Firemen Dakarteam. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Jeugdbrandweerauto voor Dakarteam

n Brandweer Zonder Grenzen

Hillegom n Op het terrein van C.S. Weijers & Zonen B.V. kreeg Richard de Groot van het Firemen Dakarteam zaterdag 15 april van Cees Boes, voorzitter van De Vereniging Vrijwillige Brandweer Hillegom de sleutels overhandigd van de jeugdbrandweerauto, die bij dit bedrijf ongebruikt in een loods stond opgeslagen.

Door Annemiek Cornelissen

Het Firemen Dakarteam zal de wagen opknappen en tijdens de volgende Dakarrit, die staat gepland in januari 2018, schenken aan een gemeente in Bolivia of Peru die deze nodig heeft.

Richard de Groot, Gerard Beelen en Jan Hulsebosch hebben al eerder met het Firemen Dakarteam meegedaan en hadden veel bekijks met hun DAF die zij omtoverden naar een look al like brandweerwagen.

Op de wagen zitten niet alleen de namen van de sponsors, maar ook onder andere lampen van een brandweerwagen en de strepen. "We deden toen mee voor 'Brandweer zonder grenzen' en hadden heel veel publiciteit."

Stof tot nadenken

"Tijdens de rit kwamen we in dorpjes en zagen dat er geen brandweer was, maar ook dat er wel mensen waren, maar geen voertuigen.

Dat gaf ons stof tot nadenken."

De mannen wisten dat de voormalige jeugdbrandweerwagen ongebruikt in de loods stond en gooiden een appeltje op.

Tijdens de algemene ledenvergadering in maart werd het voorstel van Dave Philippi om het jeugdbrandweervoertuig te schenken aan het Firfemen Dakarteam unaniem goedgekeurd.

Het is voor De Groot de elfde keer dat hij de Dakarrally rijdt. "We hebben een DAF geprepareerde rallyauto van 850 pk, die nu vijf jaar oud is en rijden daarmee door woestijnen, over bergen tot een hoogte van 5000 meter.

We hebben altijd een serviceteam mee en bij de volgende rit gaat de opgeknapte jeugdbrandweerauto op de dieplader en gaan we kijken wat voor bestemming we eraan gaan geven".

Volgens De Groot is de mediabelangstelling voor de Dakarrally altijd groot, ook op social media.

Oproep via social media

"We gaan een oproep doen via social media en kijken welke gemeenten reageren, die de brandweerwagen nodig hebben.

Dan kiezen we er zelf eentje uit en waaraan we de brandweerwagen overhandigen".

De wagen wordt opgeknapt op de kazerne in Hoofddorp.