Volop belangstelling voor de dansende koeien. | Foto: Remco Out
Volop belangstelling voor de dansende koeien. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Koeien weer blij in de wei bij Zeestraten

Hillegom n De koeien van boerderij Zeestraten mochten op Goede Vrijdag weer naar buiten. Honderden mensen waren naar de Elsbroekerwei gekomen om de koeiendans te bekijken.

Door Remco Out

Al een paar jaar lang mogen de Hillegommers bij Zeestraten komen kijken als de Blaarkoppen voor het eerst weer naar buiten gaan. Wat begon met enkele mensen langs het weiland is in een paar jaar uitgegroeid tot een erehaag van honderden belangstellenden die naar de dansende koeien kijken.

Al springend en rennend kwamen de dieren de stal uit.

Er waren een paar platte karen neergezet zodat iedereen het spektakel goed kon zien.

Naast de koeiendans was er nog van alles georganiseerd. De boerderijwinkel was extra lang open, zodat de producten van de boerderij gekocht konden worden.

Ook de Soete Suikerbol stond op het erf om voor iedereen gratis pannenkoeken bakken.

Tijdens het eten van de pannenkoeken waren er genoeg kalfjes om te aaien.


Vrijwilligers gezocht voor duofiets

Hillegom n WelzijnsKompas locatie Hillegom krijgt binnenkort een Duofiets.

Hiervoor is de organisatie op zoek naar sportieve vrijwilligers, die het leuk vinden om samen met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen tochtjes op de Duofiets te maken.

Als bijvoorbeeld in de lente de bollenvelden weer in bloei staan is het heerlijk om al fietsend samen te genieten van de omgeving.

Op de duofiets zitten bestuurder en gast gezellig naast elkaar. De ervaring is dat vrijwilligers hier net zoveel plezier aan beleven als de gasten. De duofiets is voorzien van elektrische trapondersteuning en versnellingen, die het fietsen gemakkelijk maken.

De gast trapt mee naar vermogen

WelzijnsKompas zoekt mensen uit Hillegom of Lisse, met een goede conditie die geregeld een dagdeel beschikbaar zijn om met iemand een fietstochtje te maken.

Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit om vertrouwd te raken met de duofiets.

De organisatie zoekt ook een coördinator voor dit project. Meer info via Marian Zirkzee: 0252-757100, of mail: m.zirkzee@welzijnskompas.nl.