De kinderen hadden hun best gedaan om hun voertuigen mooi te versieren. Er waren fietsen, skelters, maar ook trekkers, zoals deze prachtige! | Foto: AihV
De kinderen hadden hun best gedaan om hun voertuigen mooi te versieren. Er waren fietsen, skelters, maar ook trekkers, zoals deze prachtige! | Foto: AihV Foto: Arie in 't Veld

Kleurrijk kindercorso groot succes

LISSE n Voorafgaande aan de rit van het Bloemencorso van de Bollenstreek in het komende weekend, werd in Lisse zaterdag een nieuwe editie gehouden van het kindercorso. Een editie die een groot succes werd.

Door Arie in 't Veld

Enerzijds vanwege de massale deelname van ruim zeventig kinderen en ook omdat de jeugd er veel aan had gedaan om zo goed mogelijk in de bloemen gezet voor de dag te komen. Met hier en daar een resultaat waaruit duidelijk bleek dat vader en/of moeder een handje heeft geholpen, maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen begonnen hun eigen corso bij de St. Agathakerk, waarna de stoet over de Heereweg, 't Vierkant, weer de Heereweg en de Kanaalstraat eindigde in de Kapelstraat. Het geheel kreeg gezellige muzikale begeleiding van dweilorkest De Pretnoten die in hun opvallende oranje jassen niet te missen waren.

Voor herhaling vatbaar

Er waren met bloemen versierde vervoermiddelen zoals fietsen en skelters in alle mogelijke uitvoeringen, waarvan sommige met een ware bloemenzee waren bedekt. Al met al werd het een prachtige manifestatie waarvan wordt gesteld dat deze jaarlijks herhaald moet worden. En gezien het succes zal Dorpshart Lisse dergelijke boodschappen beslist ter harte nemen.

Prijswinnaars

Meedoen aan het corso betekent ook dat je kans maakt om een prijs te winnen. Een deskundige jury heeft de voertuigen van alle kinderen goed bekeken. Natuurlijk was elke step, elke fiets en elke trekker hartstikke mooi, maar een aantal sprong er toch bovenuit. Die vielen in de prijzen. Jessie Volkers won de eerste prijs, een kinderfiets ter waarde van 200 euro gesponsord door Giant Store Oppelaar Lisse. De tweede prijs bestond uit twee vrijkaartjes voor Cinema Floralis en in deze categorie hadden vijf kinderen beet: Donut van Dorp, Noa Kortekaas, Jasmijn Balkenende, Mara Bouwmeester en Nora Piepenbrink. De derde prijs ging naar Lucas Vertuin, hij ontving vier vrijkaartjes voor Museum De Zwarte Tulp.