Afbeelding
Foto:

Talentvolle groep 8 bijt het spits af

onderwijs n De afgelopen weken heeft groep 8 van de Leerwinkel in Hillegom met Talentcoach Annette Damman hun talenten in kaart gebracht. Een goed idee van de school om als tegenhanger van de Citotoets aan de kinderen mee te geven dat talenten gewoon in je zitten en bij je horen.

Annette Damman heeft zich als Talentcoach verbonden aan de "POP up Kindertalentenfluisteraar", om zo drie keer per jaar in Hillegom kinderen gratis talentgesprekken te geven. Jaarlijks gaat Damman daarvoor bij één van de Hillegomse scholen langs. Dit keer was de Leerwinkel als eerste Hillegoms school aan de beurt.

Eerst verwachtingsvol en afwachtend kwamen de achtste groepers één voor één naar het kamertje waar Damman op een grote tafel de talentkaartjes had uitgespreid.

Ze keken en kozen wat er bij hen paste. Sommige kinderen namen een paar talenten, anderen hadden een hele stapel, maar hoeveel het er ook waren: ze kwamen allemaal op de talentkaart te staan. Het werden kleurrijke kunstwerken.

Tegelijkertijd ontstond het gesprek; misschien nog wel belangrijkste. Wat betekent het voor jou als je de 'bruggenbouwer' bent, de 'trouwe vriend' te zijn?

Mooi om te zien wat er gebeurt wanneer je bewust wordt van je eigen talenten: dan ga je stralen en daarover praten maakt je blij.

Dat geeft kracht.

Dat was ook wat de leerkracht en de intern begeleider de kinderen had willen meegeven: vertrouwen in zichzelf.

Dat nemen deze kinderen dan weer mooi mee naar hun citotoets!