De vaste kern stekers werd verrast met warme sweaters die goed van pas kwamen. | Foto: Esther Akerboom
De vaste kern stekers werd verrast met warme sweaters die goed van pas kwamen. | Foto: Esther Akerboom Foto: Esther Akerboom

Bloemstekers blij met warme truien van gemeente Hillegom

Hillegom n Het Bloemencorso is alweer verleden tijd, maar het is nog maar een week geleden dat er in de frisse hal van De Leeuw Flowerbulbs in Sassenheim druk werd gewerkt om het te kunnen realiseren. De begeleiders van de stekers van de Hillegomse praalwagen hoefden daarbij geen kou te lijden dankzij een aardig gebaar van de gemeente Hillegom.

Door Esther Akerboom

De corsowagen van Hillegom wordt elk jaar door een enthousiaste groep vrijwilligers gestoken. Deze groep bestaat niet alleen uit vrijwilligers uit Hillegom, ook scoutinggroep de Lisser Kaninefaten draagt elk jaar haar steentje bij. Dit jaar werkten zij hard aan de wagen met als thema 'De huisjes van Six', met onder andere een rijtje Amsterdamse gevelwoningen. "De meeste toeristen kennen Amsterdam. Wij dachten dat het leuk zou zijn om de verbinding tussen Amsterdam en Hillegom te leggen via Jan Six, een rijke Amsterdammer die in de zeventiende eeuw het huidige gemeentehuis van Hillegom als buitenverblijf had", vertelt Petra van Erk, coördinator van de stekersvereniging. "Onze inspiratie kwam uit het boek 'De levens van Jan Six', geschreven door Geert Mak, dat vorig jaar is uitgegeven."

De vaste kern van stekers werd dit jaar door wethouder Jeroen Verheijen, onder toeziend oog van corsovoorzitter Leo van der Zon, verrast met lekker warme sweaters. "Het gemeentebestuur vindt het belangrijk om betrokken te zijn bij, en waardering uit te spreken voor onze vrijwilligers, die elk jaar door weer en wind de Hillegomse praalwagen komen steken", aldus Verheijen. "Wij vinden dat we ze wel eens in het zonnetje mogen zetten, want zonder vrijwilligers geen corso. De vaste kern van de stekersvereniging wilde er graag herkenbaar bij lopen en daarom werd aan het gemeentebestuur gevraagd of zij het logo van de gemeente Hillegom mochten dragen. Wij vonden dat ze er dan ook maar meteen warm bij moesten lopen, en als een kleine geste kregen ze niet alleen het logo, maar ook sweaters eromheen." Vervolgens prikte de wethouder nog wat bloemen op de praalwagen. Zijn voorspelling dat deze vast de winnaar van het bloemencorso zou worden is helaas niet uitgekomen, maar de stekers mochten zeker trots zijn op het resultaat.