Vlnr: Darco Filipovic, Toon Rekmans, Ron Wezenberg, Karel Jansen, Nicole Kruse, Jan de Groot, Ed Duinkerken, Gerard Pijnacker, Peter van Vliet, Marco Ekkendonk, Peter v.d. Zande. | Foto: Annemiek Cornelissen
Vlnr: Darco Filipovic, Toon Rekmans, Ron Wezenberg, Karel Jansen, Nicole Kruse, Jan de Groot, Ed Duinkerken, Gerard Pijnacker, Peter van Vliet, Marco Ekkendonk, Peter v.d. Zande. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Kampioenen van het groene laken

Hillegom n Twee teams van biljartvereniging De Klipper zijn districtskampioen geworden.

Een team in de categorie driebanden en een in de categorie libre. Tijdens de Algemene Ledenvergadering op donderdag 20 april in thuisbasis Café Thuys aan Haven 20 werden de teams gehuldigd en in de bloemetjes gezet. Voor teamlid Ed Duinkerken (76) was het die avond dubbel feest. Hij werd namelijk ook nog eens benoemd tot erelid. Duinkerken is naast lid van het eerste uur ook de oprichter van de biljartvereniging.


CDA vreest verdwijnen Kindertelefoon

LISSE n De Kindertelefoon, het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg, de organisatie van vertrouwenspersonen voor kinderen en ouders in de jeugdzorg, en Sensoor, waar volwassenen met problemen terecht kunnen voor een luisterend oor, worden in hun voortbestaan bedreigd. Het was reden voor het CDA Lisse om het college van B en W een aantal schriftelijke vragen te sturen.

Door Arie in 't Veld

"Sinds de decentralisatie van de Jeugdzorg in 2015 betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties vanuit het Gemeentefonds, maar met ingang van 1 januari 2018 stopt de VNG met de financiering", schrijft het CDA. "De organisaties zijn bang in de financiële problemen te komen nu het met alle 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor de diensten. Omdat niet helder is of en hoe deze voor kinderen, jongeren zo belangrijke en veelgebruikte voorziening gefinancierd gaat worden, heeft de organisatie van De Kindertelefoon aangekondigd het sociaal plan voor de afvloeiing van de medewerkers per 1 juni 2017 in gang te zetten. Het gevolg hiervan is dat met minder personeel de bereikbaarheid afneemt; dit gaat ten koste van de kinderen. Dit alles baart het CDA grote zorgen. Het CDA hecht aan de continuering van de dienstverlening van stichting De Kindertelefoon, stichting Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg en stichting Sensoor."

De fractie vraagt het college onder andere of het bekend is met het stopzetten van de financiering van genoemde voorzieningen vanuit de VNG, en of het de mening deelt over het grote belang van de bereikbaarheid van genoemde diensten. Verder wil het CDA weten of het college voornemens is een overeenkomst te sluiten met de drie stichtingen en wanneer het college de raad een besluit kan voorleggen over het behoud van de drie organisaties.