Veel bezoekers zullen bij deze wagen terug hebben gedacht aan de lezing van Geert Mak over zijn boek De levens van Jan Six. | Foto: Remco Out
Veel bezoekers zullen bij deze wagen terug hebben gedacht aan de lezing van Geert Mak over zijn boek De levens van Jan Six. | Foto: Remco Out Foto: Remco Out

Bollenstreek in ban van bloemenstoet

Lisse n Wat was het weer een kleurrijk spektakel, het 70ste Bloemencorso Bollenstreek. Op een klein buitje in Sassenheim na, werkte ook het weer uitstekend mee en heeft het publiek optimaal van de bonte bloemenstoet kunnen genieten toen die zaterdag van Noordwijk naar Haarlem reed. Net als vorig jaar trok het schouwspel ongeveer een miljoen kijkers.

Het corsothema dit jaar was Dutch Design en nagenoeg alle praalwagens hadden daarop ingehaakt. Een vleugje humor was ook zeker aanwezig zoals de in een Boer & Bont kopje badende koe op de winnende praalwagen. Of de vogel die guitig uit de boomstam keek op wagen Dutch Polders van Omroep Max. Op de achterwagen deden de Baardmannetjes 'Hans en Nico' daar nog een schepje bovenop met grappige acteermomenten. De Eftelingdraak op de Rabobankwagen blies rook, terwijl Langnek op de achterwagen zijn nek uitstak en dan waren er ook nog wagens die volledig waren meegegaan in Dutch Design zoals 100 jaar De Stijl en Stoelendans. Daarbij waren het vooral de frisse kleuren die de aandacht trokken.

Het corso was dit jaar via GPS te volgen en via internet waren live beelden te zien vanaf het moment van opbouw tot het eind van het corso in Haarlem. Na de avondstop, dit jaar voor het eerst bij het Linnaeushof in Bennebroek, vervolgde het corso verlicht zijn route naar Haarlem. Hier heeft het corsofeest nog het hele weekend voortgeduurd.
Corsovoorzitter Leo van der Zon zegt terug te kijken op een geslaagd corso. "We genieten nog even na, maar weldra zullen wij ons opmaken voor het corso 2018 dat het thema Cultuur meekrijgt. Het is dan op 21 april."

Nog even de winnaars op een rijtje:
Mooiste praalwagens
1. Boer & Bont van KAVB Noordwijkerhout
2. Dutch Duck van Corsogroep KAVB Hillegom-Haarlem e.o.
3. Dutch Windmills van Keukenhof

Mooiste luxewagens
1. Scania geldwagen van De Nederlandsche Bank (DNB)
2. Land Rover Discovery van Kimman Amsterdam-Haarlem
3. Toyota Land Cruiser van DNB.