Hoe hou je je emoties onder bedwang als vrijwilliger? | Foto: pr
Hoe hou je je emoties onder bedwang als vrijwilliger? | Foto: pr Foto: pr

Gratis workshop 'Stoom uit je oren'

Regio n Je bent vrijwilliger en erg betrokken bij je vereniging of organisatie. Je werkt samen met andere vrijwilligers. Dat botst weleens.

Je krijgt met leden of bezoekers te maken die soms bijzonder reageren. Soms zie je onrecht. "Hoe kunnen ze dat nou doen?" Of je voert een lastig gesprek waarbij iemand emotioneel kan reageren. Of je krijgt een krop in je keel als iemand over gevoelige zaken praat. Dat gevoel. Probeer dan je emoties maar eens in bedwang te houden!

In deze workshop, aangeboden door WelzijnsKompas, leer je emoties bij jezelf en bij de ander te herkennen. Je krijgt handreikingen om je emoties te reguleren. Zodoende kun je in gesprek blijven. De workshop is ontspannen en positief van toon. De workshop vindt plaats op dinsdagavond 23 mei van 19.30 tot 22.00 uur en is bedoeld voor vrijwilligers. De locatie is nog niet bekend. Aanmelden voor deze workshop kan via m.kofoed@welzijnskompas.nl ovv uw naam en de naam van de vrijwilligersorganisatie waar u actief bent. Er zijn geen kosten verboden aan deze workshop en er is plaats voor 12 deelnemers.


Oranjecomité komt met drive-inbioscoop

Hillegom n Een groot scherm, auto's, een film en popcorn: op zaterdag 29 april organiseert Oranjecomité Hillegom een drive in bioscoop. Vanuit de auto kijk je naar een film op een groot scherm.

Het geluid gaat via de autoradio en is dus prima in de auto te horen. Onder het genot van een drankje en popcorn kun je genieten van de film 'Now you see me'. Een echte kaskraker met een sterrencast en een origineel en spannend verhaal vol spektakel: Een groep briljante illusionisten hebben net twee ongelooflijke, magische prestaties geleverd: ze zijn erin geslaagd een bank op een ander continent te beroven en hebben het fortuin van een verdachte bankier verdeeld over de bankrekeningen van hun publiek. Meer nog: ze beloven om hun volgende stunt nog spectaculairder te maken! De FBI en Interpol sturen twee agenten die vastberaden zijn om te voorkomen dat de artiesten hun belofte niet kunnen waarmaken. Ze roepen de hulp in van Thaddeus, een specialist in het ontrafelen van illusies.Al snel loopt de spanning hoog op en een race tegen de klok gaat in, terwijl de hele wereld met ingehouden adem wacht op de laatste stunt van de illusionisten...

Zodra de zon onder gaat en het donker wordt, start de film. Dit zal ongeveer rond 21.30 uur zijn. De film wordt zonder pauze getoond. Vanaf 20.30 uur kunt u 'plaats nemen' in de bioscoop op het terrein van MEKO Hulsebosch aan de Veenenburgerlaan. Kaarten zijn te koop bij Vivant Frank Evers (Mariastraat 2 te Hillegom). De prijs van een kaart bedraagt € 10 per auto, ongeacht het aantal inzittenden. Dit is inclusief een drankje per persoon en popcorn. Want dat mag tijdens deze movie night natuurlijk niet ontbreken!


Twee trainingen over dementie

Lisse n Naar schatting zijn er nu al tussen de 400 en 500 mensen in Lisse met dementie. Dat aantal gaat snel verdrievoudigen.

Dementievriendelijk Lisse is een nog jonge organisatie die zich tot doel stelt om een omgeving te creëren waarin dementerenden op een waardige manier aan de samenleving kunnen deelnemen. Daarvoor hoor je wel te weten wat dementie is en hoe je met mensen die hieraan lijden omgaat.

Yvonne Martens, specialist ouderengeneeskunde, en Coby Tijssen, verpleegkundige, medewerkers van Dementievriendelijk Lisse geven een tweetal trainingen:

Dinsdag 9 mei: Dementie - van eerste signalen tot diagnose

Dinsdag 23 mei: Dementie - omgaan met onbegrepen gedrag

De cursussen worden gegeven op de Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9 en beginnen om 20.00 uur. De kosten bedragen € 5.- (inclusief koffie/thee). Aanmelden via www.volksuniversiteit-lisse.nl.