De 13-jarige Maria Pedano speelt in het Koetshuis. Ook haar zus Anuschka (17) staat er op het podium. | Foto: pr
De 13-jarige Maria Pedano speelt in het Koetshuis. Ook haar zus Anuschka (17) staat er op het podium. | Foto: pr Foto: pr

Finalisten Prinses Christina Concours in Koetshuis Kasteel Keukenhof

Lisse n De finalisten van het Prinses Christina Concours treden dinsdag 9 mei op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof, dat een podium voor jonge talenten wil zijn. Dit concert vormt daarvoor bij uitstek de gelegenheid.

Maxim Heijmerink (17) behaalde dit jaar de eerste prijs bij de regionale finale in Haarlem. In 2015 en 2016 won hij al prijzen bij het Peter de Grote Festival.
De dertienjarige Maria Pedano (hobo en zang) werd in 2016 tweede bij de Nationale Finale. Onlangs trad zij op bij Podium Witteman. De opname op YouTube waarin zij het chanson 'La Foule' van Edith Piaf zingt, werd inmiddels bijna 12.000 keer bekeken. Haar zus, Anuschka Pedano (17), speelt altviool en was succesvol bij diverse concoursen. Zij won onder andere het Britten Altvioolconcours 2015.
Tijdens het concert zullen Maria en Anuschka ook samen optreden. Hun begeleidster op piano is Michela Spizzichino.
Het concert begint om 20.15 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV te Lisse en bij de ingang van het Koetshuis. Voor toegangsprijzen: zie de website kasteelkeukenhof.nl. Reserveren kan telefonisch (0252) 750690 of via e-mail: kasteelcultureel@kasteelkeukenhof.nl.


Zomerleeskring bij bieb

Lisse n Wie het leuk vindt om over boeken te praten, kan zich opgeven voor de Zomerleeskring in de bieb.

Men kan zich aansluiten voor het bespreken van de historische roman 'De abdij van Northanger' van Jane Austen, of een roman met thrillerelementen: 'Liefde heeft geen hersens' van Mensje van Keulen. Voor beide kan ook. Deelname is gratis. Het aantal deelnemers is beperkt, dus wees op tijd met reserveren via de website: www.bibliotheekbollenstreek.nl/leeskring. Het te bespreken boek ontvang je aanmelding.

De leeskring van Jane Austen is op donderdag 15 juni van 19.00 tot 21.00 uur in de vestiging Sassenheim en op donderdag 20 juli van 10.30 tot 12.00 uur bij de bieb in Noordwijkerhout.De leeskring van Mensje van Keulen is op dinsdag 27 juni van 10.30 tot 12.00 uur in de Noordwijkse bieb en op vrijdag 4 augustus van 10.30 tot 12.00 uur in de Lisser vestiging aan de Koninginneweg 79A.