Korporaal Tim weet alles over militairen en vertelt de kinderen bij Skol er alles over. Ook deden ze oefeningen die Tim altijd doet. | Foto: pr
Korporaal Tim weet alles over militairen en vertelt de kinderen bij Skol er alles over. Ook deden ze oefeningen die Tim altijd doet. | Foto: pr Foto:

Stoere work-out met korporaal Tim bij Skol

Lisse n "Heb je ook weleens met een helikopter gevlogen?" De bso-kinderen van Skol vuurden vorige week spannende vragen af op korporaal Tim. In het kader van het beroepenthema in de meivakantie kwam Tim vertellen over zijn werk bij defensie en gaf hij een actieve workout.

Weten de kinderen wat defensie is? "Dat kan Nederland beschermen!", roept een jongen meteen. Het klopt bijna. Tim is er ook voor Europa en andere landen in de wereld, zoals Mali, waar hij op uitzending is geweest. "Heb je ook geschoten?" "Gelukkig niet", antwoordt Tim. Het is belangrijker om mensen te helpen. Tim moet zich goed voorbereiden op zijn werk. Hij blijkt te kunnen klimmen en heeft ook weleens in het bos geslapen. "Net als Freek Vonk!", herkent een meisje. "Alleen gaan we dan niet op zoek naar dieren", reageert de korporaal lachend. De kinderen, zelf ook gekleed in legerkleuren, mogen vervolgens kijken naar diverse legermaterialen: een baret, helm, masker of vest. Dan is het tijd voor actie. Met camouflagestrepen op hun wangen, krijgen de kinderen een training als militair. Tim laat de kinderen flink zweten met een warming-up, uitdagend parcours, push-ups en sit-ups. Alle bso-kinderen slagen voor de training en krijgen een militair diploma.