Chaos zondag op de Van Lyndenweg; vele bezoekers aan Keukenhof parkeerden hun auto er. | Foto: Arie in 't Veld
Chaos zondag op de Van Lyndenweg; vele bezoekers aan Keukenhof parkeerden hun auto er. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Verkeersinfarct rond Lisse

Lisse n De nieuwe hoofdingang van Keukenhof heeft volgens veel Lissers nog niet gezorgd voor een betere verkeersregulering rond het park. Een rondvraag op Facebook leverde vele reacties op van mensen die daar nog niks van merken.

Door Ruth Eppink

Bijzonder was de situatie zondag, toen het nog drukker was dan tijdens het corso. De parkeerplaats van Keukenhof was vol, waarna het park mensen opriep die dag niet meer naar de bloemententoonstelling te komen, maar wie al onderweg was wilde toch wel graag naar binnen. Dus lieten bussen toeristen overal en nergens uitstappen omdat er geen doorkomen meer aan was en parkeerden vele bezoekers hun auto maar willekeurig op het fietspad, in de berm of waar maar een plekje vrij was. Het betekende voor de bezoekers vaak een flinke afstand lopen tot de ingang van Keukenhof.

Gelaten

De meerderheid van de Lissers die op Facebook hebben gereageerd, meent dat het verkeer dit jaar meer last heeft van de vele bezoekers aan Keukenhof. Een enkeling zegt blij te zijn dat het park in mei weer dicht gaat. Velen ondergaan de verkeersdrukte gelaten, zo gaat het immers elk jaar rond deze tijd. En een opmerking over dat 'we best trots mogen zijn op zo'n publiekstrekker in Lisse' kan rekenen op veel likes.

Een ander meldt dat het elke dag 's morgens drama is, of Keukenhof nou open is of niet. "Ze zouden de weg moeten verbreden en de brug op de N207 in de spits niet open moeten doen. Zou enorm schelen! Nu met de nieuwe ingang van Keukenhof is het nog erger."

Er komen ook andere suggesties voorbij om het verkeer beter te reguleren, (aquaducten, extra brug), en iemand vraagt zich af: "Halverwege de omleidingsweg is toch ook een uitgang? Waarom gebruiken ze die niet?"

Een ondernemer met een bedrijf op Meer en Duin ondervindt momenteel veel hinder van het vaststaande verkeer. Ook ziet hij veel levensgevaarlijke situaties op het fietspad. "Een evaluatie met de gemeente en Keukenhof zou wel op zijn plaats zijn. Dat ondernemers van Meer en Duin hierbij uitgenodigd worden, lijkt mij geen overbodige luxe."