Afbeelding
Foto: Inge-Marij van der Schrier

Adembenemende zonsondergang

Lisse n Met deze prachtige foto won Inge-Marij van der Schrier de Foto van de Maand-verkiezing van de Facebookgroep Je bent Lisser als...

Het mooie avondrood in combinatie met verschillende tinten blauw is ongetwijfeld door meer mensen vastgelegd voor het nageslacht. Maar niet iedereen had er zo'n mooi paars veld onder. Inge-Marij vertelt hoe de foto tot stand kwam: "Het was dinsdagavond 28 maart, ik had net boodschappen gedaan bij Hoogvliet en zag op de terugweg een adembenemende zonsondergang. Ik ben snel naar huis gegaan om de boodschappen om te wisselen voor mijn camera.

Ik ben de Heereweg afgereden richting Sassenheim omdat ik wist dat daar mooie hyacintenvelden stonden. Helaas verdween de zon en dacht ik dat ik te laat was... Toch nog maar even gestopt, en dat wachten werd beloond: daar kwam de zon weer tevoorschijn. Het leverde een prachtig kleurenspel op!"

Dat vond het merendeel van de stemmers ook, vandaar dat de foto van Inge-Marij tot de mooiste van april is verkozen.


Hoofdstraat-Zuid geheel gerenoveerd

Hillegom n De officiële opening van het zuidelijke deel van de Hoofstraat vindt plaats op de zaterdag vóór Moederdag, 13 mei.

De feestelijke activiteiten worden georganiseerd door het Koopcentrum Hillegom en de winkeliers van deze straat.

Dit gedeelte van de Hoofdstraat is geheel gerenoveerd en was daardoor maandenlang afgesloten voor verkeer.

In verband met de opening wordt de Hoofdstraat-Zuid nog een keer afgesloten, maar dan voor de activiteiten die op deze dag plaatsvinden van 13.00 tot 17.00 uur. De officiële opening is om 14.00 uur en wordt verricht door wethouder Anne de Jong. Voor de kinderen is er een springkussen en in het centrum is er muziek van een dixielandband die door het centrum loopt.

Speciale winkeliersacties

Verder zijn in het centrum karikaturisten, waarvan een in de Hoofdstraat-Zuid, waar het mogelijk is om gratis een tekening te laten maken.

De winkeliers hebben speciale acties. Banketbakkerij Van Dam geeft gratis een ijsje weg heeft bloemhandel Van der Post een gratis bloem.

Bij Spierings Herenmode wordt een drankje en een hapje geserveerd, evenals bij Domus Mode en Domino. Bij Boter, Kaas en Olijven staat een auto voor de deur van Gooise kaas met speciale aanbiedingen en kadowinkel Home & Joy verkoopt wenspotten voor een gereduceerde prijs die alleen geldt op deze feestelijke dag.