Wethouder Nieuwenhuis (linksachter) met de winnaars van de Lisse 2030-wedstrijd bij de opening van de pop-upstore. | Foto: Arie in 't Veld
Wethouder Nieuwenhuis (linksachter) met de winnaars van de Lisse 2030-wedstrijd bij de opening van de pop-upstore. | Foto: Arie in 't Veld Foto: Arie in 't Veld

Winnaars wedstrijd Lisse 2030 bij opening pop-upstore

LISSE n Bij de opening van de pop-upstore Lisse 2030 in Blokhuis zijn de winnaars bekendgemaakt van de gedichten-, foto- en ontwerpwedstrijd die de gemeente had uitgeschreven. Inwoners van Lisse konden daarbij hun toekomstvisie geven.

Door Arie in 't Veld

Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis vertelde woensdag bij die gelegenheid dat het gemeentebestuur al wel toekomstvisie maakt, maar dit keer iets verder in de tijd wil kijken. "We zijn bezig met het schrijven van een nieuwe toekomstvisie tot 2030 en betrekken daar de bevolking zoveel mogelijk bij. Met hun visie op de toekomst via gedichten, verhalen, foto's en alle mogelijke werkstukken." Dit alles komt samen in de expositie 'Dit is Lisse', te zien in de pop-upstore. Nieuwenhuis reikte vervolgens de prijzen uit aan de winnaars in de categorieën:
Gedichten: 1. Jeanette Loos met het gedicht '2030'; 2. Joep Derksen; 3. Cor van Rooyen.
Foto's: 1. Peet Romijn; 2. Petra Verschoor; 3. Bernadette Schoone.
Ontwerpen: bij de ontwerpwedstrijd kregen de basisscholen die meededen (Josephschool en Willibrordschool) beide een boekenbon voor hun schoolbibliotheek. Alle kinderen die meededen kregen een kleine attentie. Twee ontwerpen deelden een derde plaats, er zijn dus vier winnaars: Josephschool: 1. De dakakkers op platte gebouwen van Luke, Dinand en Glen; 2. Het praatbankje van Emma, Feline en Maud; 3. De muziektent van Pepijn, Youp en Stef. Fioretti College: 4. Ons ideale Lisse van Sydney en Marije.

Mark van Arem ontving een eervolle vermelding voor zijn ontwerp 'Dubbeldorp Lisse en Lisserbroek 2030'.


Stijldansmiddag in De Meerkoet

Lisserbroek n Liefhebbers van het stijldansen zijn zondagmiddag 21 mei van harte welkom in De Meerkoet

Tijdens deze middag zullen dansen als de quickstep, Engelse wals, tango, slow foxtrot, cha cha cha, rumba, jive en paso doble gedraaid worden. Ook kunnen oude dansen zoals veleta en Weense wals langskomen.

Ruud van der Helm, gediplomeerd dansleraar, is deze middag van de partij om gezellige dansmuziek te draaien. Hij heeft dansles gegeven in Nieuw-Vennep, Hoofddorp, Badhoevedorp, Katwijk en Reeuwijk. In Waddinxveen heeft hij zijn eigen dansschool gehad.

Gezellig

Het idee is vooral een gezellige middag te hebben waarbij gedanst kan worden, maar ook ruimte is om weer even gezellig bij te praten. Niets moet, en wie niet meer precies weet hoe te beginnen met een bepaalde dans, kan Ruud de helpende hand bieden om op gang te komen. Iedereen is welkom vanaf 14.00 uur. Rond 17.00 wordt de laatste dansplaat gedraaid. De entree bedraagt 5,00 euro per persoon. De Meerkoet is gelegen aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek.