Examens zijn begonnen. | Foto: Bo
Examens zijn begonnen. | Foto: Bo Foto:

Examens begonnen

Bollenstreek n De eindexamens voor het voortgezet onderwijs zijn woensdag begonnen voor 535 havisten en 305 vwo'ers uit de Bollenstreek. De 800 vmbo'ers/mavisten starten donderdag.

In de Bollenstreek wordt eindexamen gedaan op zes scholen: Rijnlands Lyceum Sassenheim, Fioretti College locaties Lisse en Hillegom, het Northgo College in Noordwijk en Teylingen College locatie Leeuwenhorst in Noordwijkerhout en locatie KTS in Voorhout. Op het Northgo College werd traditiegetrouw het startsein van de examens gegeven met een gongslag. De KTS doet mee aan een proef: de vmbo'ers hebben vrije keuzedelen in hun praktijkexamens. Leeuwenhorst heeft er een klein examenklasje bij: slechts acht leerlingen doen op het gymnasium eindexamen Grieks.

Op 24 mei zijn de laatste eindexamens. Op woensdag 14 juni wordt bekend gemaakt of de vlaggen uit kunnen. (Bron: Bo)


Terug naar de Rocking Sixties met 2nd Half

Lisserbroek n De band 2nd Half verzorgt 20 mei in De Meerkoet de jaarlijkse feestavond voor liefhebbers van die lekkere oude Sixtiessound.

Dit wordt weer een ouderwetse avond met The Shadows, Cliff Richard, Elvis en nog veel meer gouwe ouwe-muziek. De bezoekers krijgen alvast een kleine kennismaking met de komende cd van 2nd Half.

Het concert vindt plaats in dorpshuis De Meerkoet aan de Krabbescheerstraat 1 in Lisserbroek en duurt van 20,30 tot 00.30 uur. Kaarten kosten in de voorverkoop 4 euro, aan de zaal 5 euro. Reserveren kan via info@2ndhalf.nl of bij De Meerkoet, telefoon:0252 413 457
Leden van activiteitenvereniging KoetActief hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.