Gaat de liefde van de man door de maag? De bruid kan in ieder geval heel lekker koken! | Foto: Annemiek Cornelissen
Gaat de liefde van de man door de maag? De bruid kan in ieder geval heel lekker koken! | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: Annemiek cornelissen

Diamanten bruidspaar Van Saase-Groot

HILLEGOM n "Mijn Suze kan echt fantastisch koken. Ik eet iedere dag even lekker", laat de 85-jarige Gerrit van Saase weten. Maandag 22 mei was hij zestig jaar getrouwd met zijn Suze (ook 85). Het Bruidspaar kreeg uiteraard bezoek van burgemeester Arie van Erk in hun woning aan het Maartensheem. Verder hebben ze het feest gevierd op zaterdag 20 mei bij Villa Flora, met familie, vrienden en kennissen.

Door Annemiek Cornelissen

Suze vult Gerrit meteen aan: "Ja ik ben goed in de keuken, maar Gerrit heeft groene vingers. Daarmee leeft hij zich goed uit in onze tuin. Kijk eens hoe mooi deze erbij ligt! Dat doet hij allemaal zelf!" De trotse bruid laat weten dat er vandaag lekker andijviestamppot op het menu staat.

"We houden nou eenmaal van puur Hollandse pot. Af en toe bak ik een patatje of pannenkoeken maar verder houden we het gezond."

Sinds vijf jaar woont het bruidspaar aan het Maartensheem, met een prachtig uitzicht op de vijver en het park. Daarvoor woonden ze op het Floraplein, maar konden er niet wennen.

"We komen vanaf de Oosteinderlaan", laten ze weten. "Daar woonden we allebei destijds nog bij onze ouders, maar óók nadat we gingen trouwen en een eigen huisje vonden en een bedrijf zijn gestart. We hebben gewoon wat met de Oosteinderlaan: het vrije uitzicht en het landschap. Aan het Floraplein keken we op de dakpannen van een woning aan de Ambachtstraat. Daar was geen klap aan."

Volop genieten

De twee genieten nog met volle teugen van het leven. Als het mooi weer is zitten ze in hun tuin of maken ze een wandeling. Ook het tuintje voor hun woning houdt de bruidegom keurig netjes bij. Verder zijn ze allebei gek op kleuren, zowel kleurplaten als in kleurboeken en daar brengen ze heel vele uren mee door. Ook gaan ze graag naar een tuincentrum om planten te kopen of andere spullen aan te schaffen voor de tuin. "We gaan graag naar Ter Aar, daar zit een heel groot tuincentrum. Daar kunnen we uren rondkijken."

Wie weet ooit nog naar Canada

Het bruidspaar heeft drie kinderen, vijf kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Ze genieten van hun bezoekjes. "Ik houd al mijn schaapjes bij elkaar hoor", lacht Suze. Terwijl ze het zegt, houdt ze haar armen wijd open gespreid. Het bruidspaar gaat regelmatig met hun kinderen op familiebezoek naar Duitsland. Gerrit rijdt zelf nog auto, maar dit is een beetje te ver voor hem. Ze hebben nog een droom naar hun kleinzoon in Canada, maar of dat nog gaat gebeuren, dat laat de bruidegom nog in het midden. "We zijn 85, dat is wel een heel grote reis op deze leeftijd".