Een nieuwe fiets voor de winnaar van de voorjaarsactie. | Foto: pr
Een nieuwe fiets voor de winnaar van de voorjaarsactie. | Foto: pr Foto: pr

Rommelmarkt bij de Kapertjes

Hillegom n Bij Buurt en Speeltuinvereniging De Kapertjes in de wijk Patrimonium is zaterdag 24 juni van 9.00 tot 16.00 uur een rommelmarkt.

De opbrengst is voor het aanschaffen van nieuwe speeltoestellen voor de speeltuin. Aanmelden voor verkoop kan via dekapertjes@gmail.com of bel Mary Waasdorp: 06-15219840. Entree 1,50.


Kinderworkshops in De Zwarte Tulp

Lisse n Het is woensdag 31 mei en woensdag 28 juni weer tijd voor een spannende Kijk-Doe-Ontdek kinderworkshop in Museum De Zwarte Tulp aan de Heereweg 219.

De workshop begint met een zoektocht langs de bijzondere schilderijen en spannende objecten van de museumcollectie. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een gescheurd schilderij. De workshops duren van 14.30 tot 16.30 uur. Een entreekaartje (3 euro) voor het museum voldoet als toegang en meedoen. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer info: www.museumdezwartetulp.nl.


Liedjes zingen rond het kampvuur

Hillegom n Iedere eerste zaterdag van de maand, deze keer op zaterdag 3 juni, is er bij Café Thuys Songs around the Campfire.

Dit is een muzikaal gebeuren met een zomers tintje. Met elkaar muziek maken is het doel van dit gebeuren. Muzikanten zijn Darco Filipovic (gitaar), Edith Steenvoorden (zang), Frank Boonzaaijer (gitaar), Dirk Duivenvoorden (gitaar) en Jos Witteman (bas). Aanvang 21.30 uur en de toegang is gratis.