Marian Dekker (links) ontvangt bloemen van Yvonne Visser. | Foto: Annemiek Cornelissen
Marian Dekker (links) ontvangt bloemen van Yvonne Visser. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Zilveren leliespeld voor Marian Dekker

Hillegom n Ze werd door haar man Matthieu meegelokt voor een ijsje 'bij Pierre'.

"We halen zo'n grote bak, met een chocolaatje erop", werd haar beloofd en vanwege de zomerse temperaturen hapte ze toe, Marian Dekker, 26 jaar was ze bestuurslid van Veilig Verkeer Nederland afdeling Hillegom, waarvan 20 jaar voorzitter. Bij de Jozefschool aangekomen maakte haar man een onverwachte uitwijkmanoeuvre richting de toegangspoort van de school. Dit had te maken met een geplande bijeenkomst, die voor Marian tot dan toe geheim was gehouden. Ondanks dat deze avond de finale van de voetbalwedstrijd Ajax-Manchester werd gespeeld, waren toch nog 25 belangstellenden aanwezig, waaronder leden van Veilig Verkeer Nederland afdeling Hillegom, afgevaardigden van omliggende plaatsen, de Fietsersbond Hillegom en wethouder Anne de Jong. Laatstgenoemde had een bijzondere verrassing voor haar: de zilveren leliespeld. In 2004 ontving Marian ook al een Koninklijke onderscheiding en werd benoemd tot Lid in de orde van oranje Nassau ontvangen. Een bekroning op haar werk. "Ik ben er super blij mee en ook heel trots. Ik had het niet verwacht", liet ze weten. Marian Dekker gaat een bestuursfunctie bekleden in het district van Veilig Verkeer Nederland. Ook in Hillegom zal ze af en toe nog helpen bij activiteiten. Bovendien blijft ze zich inzetten bij de fietscursus voor volwassenen. "Die heb ik mede opgezet. Dat is toch een beetje mijn kindje geworden".


Inschrijving kinderrommelmarkt

Lisse n In het centrum van Lisse vindt 8 juli een gezellige kinderrommelmarkt plaats. De inschrijving hiervoor start donderdag 1 juni.

Op de kinderrommelmarkt kunnen kinderen hun oude speelgoed verkopen en zo een leuk zakcentje verdienen voor de vakantie. Op kleedjes worden de mooiste spullen uitgestald, van puzzels tot boekjes en van poppen tot spelletjes. Vanaf 10.00 uur is de rommelmarkt geopend en presenteren de jongste inwonertjes hun spulletjes voor zachte prijsjes. Wie weet heb je geluk en vind je net precies waar je naar op zoek bent. Wie weet kan jij op vakantie met een hele doos 'nieuw' speelgoed. De rommelmarkt duurt tot 14.00 uur en de koopwaren worden uitgestald op de Kanaalstraat en de Kapelstraat.. De toegang is gratis.

Om te voorkomen dat commerciƫle handelaren er ook hun slag willen slaan, moet het kind bij inschrijving aanwezig zijn, of het legitimatiebewijs van het kind moet getoond kunnen worden. Inschrijven kan bij Museum de Zwarte Tulp en VVV Lisse vanaf 1 juni om 10.00 uur.