Hopelijk is het 7 juni ook lekker weer om buiten te spelen. | Foto: Annemiek Cornelissen
Hopelijk is het 7 juni ook lekker weer om buiten te spelen. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Feestje in het Smurfenbos

Hillegom n De Stichting Peuterspeelzalen Hillegom bestaat 45 jaar. Dit wordt gevierd op woensdag 7 juni op de hoofdlocatie "Het Smurfenbos" aan de van den Duyn van Maasdamlaan 5.

Van 13.30 tot 15.30 uur is iedereen welkom om mee te doen met de feestelijke activiteiten, die zijn georganiseerd.

Kinderen zich uitleven op een springkussen en geschminkt worden. Verder zijn er diverse workshops, zoals een tegeltje met handafdruk maken, een fotolijstje vervaardigen, een windlicht verven, een ketting van chips rijgen en broodjes bakken. De toegang is gratis. De Stichting Peuterspeelzalen Hillegom bestaat uit drie peuterspeelzalen: namelijk het Smurfenbos, 't Boefje aan de Guido Gezellelaan in basisschool De Giraf en Morgenland, gevestigd in de Vrije School de Toermalijn aan de Abellalaan 74. Het verjaardagsfeest wordt gegeven op slechts één locatie. Gekozen is voor Het Smurfenbos omdat deze locatie de grootste is en twee lokalen telt. Bovendien is dit pand het eigendom van De Stichting Peuterspeelzalen Hillegom. Directeur/bestuurder Piet Penning laat weten dat de Stichting Peuterspeelzalen Hillegom valt onder de Stichting Peuterspeelzalen Leiden en Omstreken: "In totaal zitten er 2000 peuters in onze peuterspeelzalen, waarvan 180 kinderen in Hillegom. Omdat het Smurfenbos een dubbelen locatie is, zitten daar de meeste kinderen.

Zij kunnen vijf dagen per week in onze peuterspeelzalen terecht. Het vieren van ons jubileumfeest zien wij ook als een gelegenheid voor ouders om kennis te komen maken hoe het er bij ons aan toe gaat."