Winnaars en sponsoren van de wedstrijd kwamen voor een gezellig samenzijn bijeen in de Proeverij van Baaij. | Foto: Ruth Eppink
Winnaars en sponsoren van de wedstrijd kwamen voor een gezellig samenzijn bijeen in de Proeverij van Baaij. | Foto: Ruth Eppink Foto: Ruth Eppink

Winnaars in de Proeverij

Lisse n Het is een traditie in de Facebookgroep Je bent Lisser als...: het voorspellen van het aantal Keukehofbezoekers. Dat waren er dit jaar 1,4 miljoen. De prijswinnaars werden vorige week maandag, net na het sluiten van deze krant, feestelijk ontvangen in de Proeverij, waar ze op kosten van Baaij en het Smaakhuis werden voorzien een natje en een droogje.

Door Ruth Eppink

Er waren in totaal 16 prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren. De winnaars mochten om beurten een prijs kiezen, alleen de wisselprijs (de Lisse-vlag) was gekoppeld aan degene die met zijn opgegeven aantal bezoekers het dichtst bij de 1,4 miljoen zat. Dat bleek Ben Broekhof. Hij koos daarna de kinderfiets.

Overzicht Winnaars

1e prijs Kinderfiets: Ben Broekhof.
2e prijs Liefde voor Voeten: Carla van Schaik.
3e prijs Waardebon De Buren: Riet Broekhof.
4e prijs Rijschool Rittenburg: Bastiaan van Munsteren.
5e prijs Fotoshoot Bernadette: Mark Kleinrouweler.
6e prijs Waardebon De Stoete: Lisa Cheyenne van Luijk.
7e prijs Waardebon Hebbes: Pamela Vrolijk.
8e prijs Windlicht: Dennis Ravensbergen.
9e prijs Huur Pop: Bianca Opdam-van Rooijen.
10e prijs Windlicht: Ria Laman.
11e prijs Lederen riem: Wilma Geljon.
12e prijs Kunstwerkje: Cora van der Elst.

Prijswinnaars die niet aanwezig waren en geen vervanger hadden gestuurd, hadden pech. De vier prijzen die overbleven zijn uiteindelijk verloot onder alle aanwezigen. In totaal deden 558 leden van de groep mee aan de prijsvraag.


Bedrijventerrein Greveling transformeert verder naar woningbouw

LISSE n Het voormalige bedrijventerrein aan de Greveling verandert meer en meer naar woningbouw.

Van der Hulst Bouwprojekten beschikt over een stuk van de locatie Ruigrok Den Dekker die zij wil herontwikkelen. Omdat zij nog niet het volledige eigendom heeft, is het project opgeknipt in twee fasen. In fase I kan worden gebouwd. Voor fase II beschikt de initiatiefnemer nog niet over de grond. Als gewacht wordt op verwerving hiervan, stagneert de ontwikkeling. Om de samenhang te behouden in het gebied, is een beeldkwalteitsplan opgesteld. Daardoor kan met fase I gestart worden. De gemeente kan een deel van de gemaakte plankosten verhalen. Fase I bevat 25 woningen: 12 twee-onder-een-kap, 2 vrijstaande woningen, 4 seniorenwoningen en 7 eengezinswoningen. Het bestemmingsplan voor fase II volgt waarschijnlijk binnen 2 jaar.