Bijna 100 jeugdleden gingen op kamp. | Foto: pr
Bijna 100 jeugdleden gingen op kamp. | Foto: pr Foto: pr

n Jubileum Shawano's

LISSE n Met een gezamenlijk kamp vol verrassende en uitdagende activiteiten hebben de leden van Scoutinggroep Shawano's Lisse afgelopen weekend het jubileum feestelijk gevierd.

Op zaterdagochtend vertrokken de bijna 100 jeugdleden vanuit Lisse naar het Naaldenveld in Bentveld, een scoutingkampeerterrein. Op vrijdagavond had de leiding hier alle tenten opgezet en de laatste voorbereidingen getroffen zodat de kinderen hun bedje konden neerleggen. Voor sommige kinderen was dit de eerste keer kamperen, voor sommigen zelfs de eerste keer op kamp met scouting en er was ook een groep doorgewinterde kinderen en vrijwilligers die hun hand niet omdraaiden voor een nachtje in een tent. Tijdens de opening van het kamp kwam 'Dora the Explorer' langs met haar welbekende rugzak en kaart. Ook had ze een grote taart bij zich, die Swieber de Vos graag wilde hebben. Aan de deelnemers de taak om dit te voorkomen, zodat ze samen met Dora het grote jubileumfeest konden vieren. Dora had ook een verrassing voor de Shawano's: zaterdagmiddag stond er voor iedereen bowlen en trampolinespringen op het programma, met een feestelijke barbecue als afsluiting. 's Avonds werden verschillende spellen gespeeld met na afloop tijd voor kampvuur.

Voor de jongere kinderen was het kamp zondagochtend afgelopen. De oudere kinderen hielden nog een kookwedstrijd, waagden een gokje in een speciaal scoutingcasino en werden 's nachts gedropt. Samen vonden ze de weg terug naar het kampterrein. Moe maar voldaan vertrokken ze maandag naar huis.