Naast de Gebroeders Ko, die in 2015 ook optraden, komen ook O'G3NE en Jan Smit. | Foto: Remco Out
Naast de Gebroeders Ko, die in 2015 ook optraden, komen ook O'G3NE en Jan Smit. | Foto: Remco Out Foto: Remco Out

Voorverkoop Hillegoms Muziekfeest loopt goed

Hillegom n Het programma van het Hillegoms Muziekfeest op 24 juni bestaat dit jaar uit nog bekendere namen dan de afgelopen jaren. Het belooft weer een groot feest te worden met onder andere Jan Smit, O'G3NE en de Gebroeders Ko. Verder is ook dit jaar Erik Hulzebosch weer van de partij om alle optredens aan elkaar te praten.

Door Remco Out

De organisatie is al een paar jaar van tevoren bezig om het programma bij elkaar te krijgen. Zo heeft Klaas Slootweg al twee jaar terug O'G3NE weten vast te leggen. "Gelukkig waren ze toen nog niet zo bekend, waardoor we ze naar het Hillegoms Muziekfeest konden krijgen. We willen het feest voor iedereen toegankelijk maken. Dat is de reden dat we de kaartjes niet duurder dan een tientje maken. Het is wel een uitdaging om voor een laag bedrag een zo'n groot en leuk mogelijk programma te bieden aan de bezoekers', laat Slootweg weten.

Meer sfeer door meer licht en beter geluid

Dit jaar staan naast Jan Smit, O'G3NE en de Gebroeders Ko ook de Mannen van Oranje, Martijn Stam, Michel van Rijswijk en Alex op het podium. Natuurlijk zal presentator Erik Hulzebosch eveneens een paar nummers zingen. Alleen het weer kan het feest nog verstoren.

Naast het programma zijn er nog meer veranderingen. "Op het gebied van techniek zijn we niet stil blijven zitten. De jongens van Entertain It die de techniek verzorgen, volgen de ontwikkelingen op de voet. Voor dit jaar hebben we geprobeerd om de sfeercreatie te vergroten. Zo komt er meer licht te hangen en wordt het geluid beter", vertelt Slootweg.

In de middag is er ook een heel programma opgezet. Zo komen Symphoenix, Hillegoms popkoor, Himonos, Balletschool Martha de Rijk en sportschool Aarts op het podium te staan. De toegang voor de sportieve en muzikale middag is helemaal gratis. Speciaal voor de oudere bezoekers worden er stoelen neergezet, zodat zij zonder vermoeide benen van het hele programma kunnen genieten.

Ingang

Dit jaar is er net als vorig jaar maar een ingang om het terrein op te komen. Deze zit bij het pompplein. "Doordat we maar een ingang hebben, moet het de kaartcontrole en de selectieve tassencontrole veel sneller kunnen gaan. Zo hoeft hopelijk niemand lang te wachten. Verder kan je dit jaar niet tussendoor het terrein even verlaten. Als je het terrein hebt verlaten, moet je helaas weer een kaartje kopen om het terrein te betreden", zegt Slootweg. Hij verklapt ook al een aantal namen die voor het muziekfeest van 2018 al zijn vastgelegd: de 3JS, Anny Schilder en Jan Keizer.

Voorverkoop

De voorverkoop van de kaarten voor het Hillegoms Muziekfeest verloopt voorspoedig. Als dat in dit tempo door blijft gaan, dan zou het zo maar eens kunnen gebeuren dat het evenement voor de eerste keer in haar bestaan volledig is uitverkocht. Dat komt mede door de grote trekker dit jaar, Jan Smit. De organisatie heeft toestemming voor maximaal 4500 bezoekers.

Sponsoren

Volgens Slootweg is het Muziekfeest altijd heel geslaagd dankzij de sponsors. "Zonder hen kunnen we dit niet organiseren." Toegangskaarten à 10 euro per stuk zijn te verkrijgen bij Vivánt Frank Evers, VVV Lisse en bij GO-tickets.nl. De voorverkoop duurt tot en met vrijdag 23 juni. Daarna kosten de kaarten 15 euro. Voor meer info kan men terecht op de website www.hillegomsmuziekfeest.nl.