De winnende foto van Peet Romijn. Bijzonder, want hij fotografeert vrijwel nooit bollenvelden. | Foto: Peet Romijn
De winnende foto van Peet Romijn. Bijzonder, want hij fotografeert vrijwel nooit bollenvelden. | Foto: Peet Romijn Foto: Peet Romijn

Mooi avondlicht om in te lijsten

Lisse n De foto van de maand-verkiezing is dit keer gewonnen door Peet Romijn. Hij haalde 131 van de 215 stemmen binnen in de groep Je bent Lisser als... op Facebook.

Wat is het verhaal achter deze foto? Daarover zegt de winnaar: "Eigenlijk fotografeer ik zelden bollenvelden, tenzij ik er een bijzondere foto van kan maken. De monotone grote vlakken vind ik saai en laat ik liever aan de toeristen over. Ik fotografeer graag landschappen en in dit geval kwam ik toevallig langs dit veld, op zoek naar een beeld waarbij het mooie avondlicht goed tot z'n recht komt. Het tegenlicht gaf nog een extra gouden gloed aan de foto, en de boom stond precies op de juiste plaats. Alleen als je het weet, zie je dat erachter het parkeerterrein van de Keukenhof begint."

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de meer technische details: de foto is gemaakt met een Sony A77 II spiegelreflexcamera, brandpuntsafstand 130 mm, sluitertijd 1/160, diafragma f/13, ISO-waarde 200.

'Boom op precies de juiste plaats'