Dierenarts Robert Kermani is blij met de vestiging in Hillegom. De officiële opening moet nog plaatsvinden. | Foto: AC
Dierenarts Robert Kermani is blij met de vestiging in Hillegom. De officiële opening moet nog plaatsvinden. | Foto: AC Foto: Annemiek Cornelissen

Nieuwe dierenkliniek geopend: 'Hier is wel behoefte aan een tweede'

HILLEGOM n Aan de Prinses Marijkestraat heeft Robbert Kermani op maandag 12 juni 'Mijn Dierenkliniek Hillegom' geopend. Het is de vierde kliniek van deze dierenarts, die zijn werk als een roeping ziet, een jongensdroom die uitkwam toen hij in 2011 zijn eerste praktijk kreeg. Kermani heeft twee klinieken in Leiden, een in Lisse en nu dus ook in Hillegom. De officiële opening vindt op een later tijdstip plaats.

Door Annemiek Cornelissen

Robbert Kermani wilde als achtjarig jongetje al dierenarts worden. "Ik kwam met mijn ouders bij dierenarts Scheele in Lisse en ik wist het al meteen: dat wil ik ook. Dat is altijd zo gebleven". De arts werd pas na de derde keer ingeloot voor de studie. "Dat ging toen zo, in die tijd heb ik twee jaar biologie gestudeerd." In 2007 studeerde Kermani af. Op 1 mei 2011 nam hij in Leiden Zuidwest een kliniek over van een dierenarts die met pensioen ging. Twee jaar later herhaalde zich dit, maar dan in Leiden Noord. Vorig jaar heeft Kermani de vestiging in Lisse opgezet. "Dat was een jongensdroom van me, een kliniek in Lisse. De kliniek ligt op een mooi plekje in de Poelpolder."

Het bleef echter kriebelen bij de dierenarts: een nieuwe kliniek openen. "In Hillegom zit slechts één dierenarts en ik dacht: daar is nog wel behoefte aan een tweede. Ik vond dit pand, een mooie locatie, lekker ruim met 150 vierkante meter en prima parkeergelegenheid. Ik was meteen verkocht." Een paar huizen verder zit Ton's Dierenspeciaalzaak. Zij hebben volgens Kermani al kennis met elkaar gemaakt. "Ik denk dat we elkaar goed kunnen versterken."

Dierenkliniek Hillegom is vijf dagen per week geopend, van maandag tot en met vrijdag en op de donderdagavond. In Lisse is de kliniek ook geopend op zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur en op de woensdagavond. De spoeddiensten doet Kermani samen met dierenarts Van Rijn uit Nieuw- Vennep en Wagenaar uit Lisse. Met de opening van een vierde kliniek is Kermani nog niet uitgedroomd. "Absoluut niet. Ik blijf dromen. Ik weet wel dat ik dit allemaal niet doe om er financieel beter van te worden, maar ik doe het voor het welzijn van dieren."

Volgens Kermani is de kracht in zijn klinieken dat er geen dure taal wordt gepraat. "We doen gewoon, maken het begrijpelijk voor de klant. We hebben niet alleen oog voor de dieren, maar ook voor de baasjes. Dat is een belangrijke functie voor een dierenarts. Het baasje mag nooit uit het oog verloren worden." Hij bouwt dus een band op met de klant. "Sommige mensen komen jarenlang bij je met hun dier, die ken je door en door. Zij moeten zich thuisvoelen. Als dierenarts wil ik mensen en dieren gelukkig maken, iets bijdragen aan dierenwelzijn. Het klinkt nobel, maar ik voel het zo echt."
Meer informatie is te vinden op de website www.mijndierenkliniek.nl.