Kinderen vermaken zich op de geïmproviseerde glijbaan. Het warme weer houdt voorlopig nog aan. | Foto: Remco Out
Kinderen vermaken zich op de geïmproviseerde glijbaan. Het warme weer houdt voorlopig nog aan. | Foto: Remco Out Foto: Remco Out

Dikke pret met water

Hillegom n De meeste bassischoolleerlingen hadden geluk. Ze mochten met het warme weer donderdag 15 juni de hele middag waterspelletjes spelen in zwembad De Vosse. De leerlingen van het Fioretti College Hillegom begeleidden alle spelen.

Het warme weer duurt nog even aan. Volgens MeteoGroup wist de tropische warmte vanaf zondag 18 juni ons land te bereiken en dat resulteerde niet alleen deze middag, maar ook de dagen daarna, inclusief een zonovergoten Vaderdag, in hoge maximumtemperaturen. In het zuidoosten van het land zou het zelfs lokaal tot een hittegolf kunnen komen.


Jazzy Sunday Afternoon

Hillegom n In Villa Flora is het zondag 25 juni Jazzy Sunday Afternoon, waarna in de maanden juli en augustus een zomerstop gehouden wordt.

In september gaat de maandelijkse jazz weer van start met het vertrouwde jazztrio: pianist Cees Diepeveen, Hans Brouwer op contrabas en drummer Rob Janse. 25 juni is als gastsolist trompettist Bert de Kort aanwezig.

Het optreden start om 14.30 uur aan de Hoofdstraat 55 en duurt tot 17.30 uur. De entree is gratis.