Rondjes lopen voor het goede doel. | Foto: Remco Out
Rondjes lopen voor het goede doel. | Foto: Remco Out Foto: remco out

Geweldig weer en hoog bedrag voor de SamenLoop voor Hoop

Hillegom n De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn afgesloten met een mooi bedrag van 70.768 euro.

Zaterdag 17 en zondag 18 juni liepen ruim 550 lopers op de sintelbaan van het sportterrein tussen de vd Endelaan de Stationweg hun rondjes. Het was warm, maar dat leek de deelnemers niet te deren. Het doel was veel belangrijker: geld op halen voor de behandeling van kanker.

SamenLoop voor Hoop is 24 uur wandelen voor kankeronderzoek. Daarbij wisselen teamleden elkaar af op een parcours, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker.

Rondom de wandelestafette heeft elke editie een bijzonder programma voor bezoekers, boordevol muziek en activiteiten.


Rijtest voor jonge automobilisten

Hillegom n Jonge rijbewijsbezitters konden zaterdag 17 juni hun rijvaardigheid testen bij The DriveXperience, ook wel Praktijkdag voor Jonge Autorijders. De dag werd georganiseerd door de gemeentes Hillegom, Lisse, Teylingen en Noordwijkerhout.

Foto en tekst Remco Out

The DriveXperience wordt door heel Nederland gehouden en wordt in deze regio gesubsidieerd door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland. De praktijkdag bestond uit drie verschillende onderdelen. De spectaculairste was wel de Track Xperience, waarbij de deelnemer een onverwachte noodstop op een glad stuk weg moest maken. De Hillegomse wethouder Anne de Jong mocht voor de groep als eerst een noodstop uitproberen en dat ging niet helemaal goed. "Het was voor mij ook weer even wennen hoe het zat met je remweg als je een bepaalde snelheid rijdt. Ik vergiste mij en tikte de pion vol om, waarvoor ik eigenlijk stil had moeten staan", gaf De Jong toe. (lees het hele artikel op www.dehillegommer.nl)

Afbeelding