Meester Ron tussen 'zijn' kinderen op het schoolplein van De Leerwinkel. | Foto: Annemiek Cornelissen
Meester Ron tussen 'zijn' kinderen op het schoolplein van De Leerwinkel. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Meester Ron Nieuwenhuizen stopt na ruim 43 jaar

n 'Ik neem afscheid met een wisselend gevoel'

HILLEGOM n Na meer dan 43 jaar op Basisschool De Leerwinkel gewerkt te hebben gaat Meester Ron Nieuwenhuizen deze school verlaten om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. Nieuwenhuizen is 65 jaar geworden en gaat per 24 augustus weg.

Door Annemiek Cornelissen

Meester Ron is een populaire leerkracht. Hij staat bekend om zijn spontaniteit, enthousiasme maar bovenal om zijn rechtvaardigheid. De Leerwinkel is de enige school waar hij in zijn loopbaan als leerkracht heeft gewerkt, dus hij zal het zeker missen. Echtgenote Marianne is ook aan de school verbonden als leerkracht handenarbeid en textiele werkvormen. "Marianne heeft nog twee jaar te gaan, dus zij zal nog blijven. Ze werkt ook nog op de Jozefschool".

Nieuwenhuizen begon ooit in klas 6, zoals dat toentertijd nog werd genoemd. Inmiddels heeft hij alle groepen op de Leerwinkel wel doorlopen. Met name de laatste jaren leidde de meester de (gecombineerde) bovenbouwgroepen.

Volle en afwisselende agenda als leerkracht

Verder was Nieuwenhuizen intern begeleider voor kinderen met leer- en gedragsproblemen en coach voor de leerkrachten. Dit laatste jaar gaf hij les aan een combiklas, groep 5/6 met dertig leerlingen. In zijn vrije tijd is hij al vijfentwintig jaar voorzitter van Corsogroep Hillegom en omstreken. Hij neemt met een wisselend gevoel afscheid.

Binnenkort opa

"Aan de ene kant doet het pijn, want ik vind het nog hartstikke leuk en ik sta er middenin. Aan de andere kant kan ik nu tijd besteden aan mijn hobby's, zoals sporten, lezen, fietsen en kunstgeschiedenis. Misschien ga ik nog wel kunstgeschiedenis studeren.

Ook wil ik met onze vouwwagen gaan trekken, bijvoorbeeld naar Scandinavië, of Italië, lekker van de ene plaats naar de andere". Nieuwenhuizen verheugt zich op de komst van zijn eerste kleinkind, dat eind juli wordt verwacht.

Dat Nieuwenhuizen het zo lang heeft volgehouden op één school komt volgens hem omdat er steeds nieuwe uitdagingen waren.

"Zo werd ik interne begeleider en dat heb ik met veel plezier gedaan.

Kinderen zijn leuk, het is fijn om ze vertrouwen en veiligheid te geven.

Als je kinderen begrijpt krijg je daar zoveel voor terug".

Nieuwenhuizen gaat de kinderen, hun ouders en zijn collega's missen, maar door alle leuke dingen die eraan zitten te komen, gaat dat hem ongetwijfeld lukken.

Afscheidsreceptie

Volgende week donderdag 6 juli van 15.30 tot 17.30 uur is er een afscheidsreceptie voor alle (oud-)leerlingen, ouders, (oud)-collega's en alle andere belangstellenden die Ron Nieuwenhuizen nog even de hand willen schudden.

De receptie wordt gehouden in de aula van de leerwinkel.

Kijk voor meer info over rkbs De Leerwinkel: www.bsdeleerwinkel.nl