Vanaf links: Joyce Sierink, Aafje en Cor van Essen en Andries Bakker. | Foto: Annemiek Cornelissen
Vanaf links: Joyce Sierink, Aafje en Cor van Essen en Andries Bakker. | Foto: Annemiek Cornelissen Foto: annemiek cornelissen

Open eetcafé trekt veel gasten

HILLEGOM n Bij Open Hof was vorige week weer een Open Eetcafé. Ook dit keer was deze activiteit weer helemaal vol en was een groot aantal nieuwe gezichten aangeschoven.

Door Annemiek Cornelissen

Dit eetcafé was de laatste voor de zomervakantie. Door de kok en zijn vrouw Aafje en Cor van Essen was weer hard gewerkt om een zo veelzijdig mogelijk diner voor te kunnen schotelen. Zo was er deze avond naast het voor- en nagerecht een zomers buffet met kippenpootjes, maaltijdsalades en wraps. Het buffet werd gepresenteerd in de kerk.

Dinsdag 5 september wordt het volgende eetcafé gehouden. Het Open Eetcafé vindt alweer voor het derde jaar plaats. In verband met het driejarig bestaan werden onlangs de vrijwilligers van de voedselbank uitgenodigd om een hapje mee te komen eten.

Bij het tweejarig bestaan waren dat de vrijwilligers van de Zonnebloem en toen het eetcafé één jaar bestond, schoof burgemeester Arie van Erk samen met zijn vrouw Petra aan tafel.

Het doel van het eetcafé is om gezellig met elkaar aan tafel te zitten en in contact te komen met andere Hillegommers.

Mee-eters uit de hele regio

Volgens Joyce Sierink, die de activiteit mede organiseert, schuiven steeds meer mensen van buiten Hillegom aan.

"We hebben al gasten uit Nieuw Vennep, Kaagdorp, Lisse, Nieuw vennep en De Zilk", laat zij enthousiast weten. "Dus de hele regio weet ons inmiddels te vinden! Het open eetcafé vindt twee keer per maand plaats op de eerste en de derde dinsdag van de maand. We hebben 25 plekken en zitten eigenlijk altijd vol. Voor vanavond waren er elf extra plekken."

Met de seizoenen mee

Volgens Sierink staat er steeds weer iets anders op het menu. "We gaan gewoon met de seizoenen mee. Zo hebben we wel eens Chinees, dan weer stamppot, chili con carne en met kerstmis hebben we een extra feestelijk menu."

Tijdens de laatste keer van het seizoen was er een extra feestelijk toetje rabarber crumble uit de oven met ijs en slagroom.

Sierink benadrukt dat de activiteit geen kerkelijk karakter heeft: "We bieden plek aan iedereen.

Als Open Hof bestaan we dit jaar elf jaar en we vinden het fijn om andere mensen te ontvangen.

Dit is dan ook het doel van dit gebeuren."


Ruishornlaan overhoop

LISSE n Wie mocht denken dat met de opening vorige week van het vernieuwde Havengebied dit soort werk in het centrum is gedaan, heeft het mis.

Tekst & foto: Arie in 't Veld

Nog maar nauwelijks is de gevonden grenspaal in dat gebied geplaatst of de aannemers gingen al druk aan de gang met het omleggen van de totale Ruishornlaan tot aan het viaduct. Een van de hoogtepunten in de verandering is het aanleggen van bushaltes van de HOV-buslijn waarvan de bussen ooit vanuit Schiphol komen, of daar naar toe rijden.

Veel verkeer zoekt een weg door Lisse

Lisse is wel vlot met de haltes, doch bedoelde bussen blijven ongetwijfeld nog even weg, omdat de diverse instanties er nog niet uit zijn. En als het zo ver is, dan moeten in Lisserbroek huizen voor die busbaan worden gesloopt, een nieuwe brug over de Ringvaart worden gebouwd en nog enkele andere zaken worden opgepakt. Intussen zoekt veel verkeer een weg door Lisse. Of rijdt bij het viaduct door en moet dan keren. Op de Eerste Poellaan is het in elk geval flink druk geworden. Maar alles is van tijdelijke aard en de reconstructies dragen bij aan beter begaanbare straten in het centrum. En dan maar afwachten wat het vrachtverkeer met de bestrating doet als Hal 1 (de grote hal) van Hobaho wordt gesloopt.

Afbeelding