De vwo'ers hebben het felbegeerde papiertje op zak. Nu genieten van de vakantie, daarna studeren! | Foto: Remco Out
De vwo'ers hebben het felbegeerde papiertje op zak. Nu genieten van de vakantie, daarna studeren! | Foto: Remco Out Foto: Remco Out

n Geslaagden vieren feest bij Fioretti College Lisse

Lisse n De 333 geslaagden van het Fioretti College Lisse kregen afgelopen week hun diploma uitgereikt.

Door Remco Out

De hele school was versierd met ballonen en bloemen. In drie avonden tijd werden hier de geslaagden van mavo, havo en vwo in het zonnetje gezet. Door het hoge slagingspercentage zat de school enorm vol. Havo en mavo hadden beide een percentage van 98 gehaald. De havo-afdeling van Fio Lisse heeft nog nooit zo goed gescoord. Bij het vwo waren er helaas 6 gezakten, waardoor het op een percentage van 92 bleef steken.

In de lokalen kregen de leerlingen van hun mentor het diploma uitgereikt. Hier mochten vrienden en familie bij aanwezig zijn en dat was te merken, want de lokalen stonden helemaal vol met geïnteresseerden. Verder was er een centrale bijeenkomst met toespraken van de rector, teamleider en andere docenten, maar ook veel muziek. Een standaard onderdeel van de diploma-uitreiking is ook het bekendmaken van het beste profielwerkstuk. De leerlingen hebben in hun eindexamenjaar een half jaar lang naast de standaard vakken aan een onderwerp gewerkt en moesten dit presenteren voor ouders en medeleerlingen. Een jury heeft uiteindelijk een winnaar per richting en niveau gekozen. Als afsluiter bij havo en vwo was er ook nog cabaret, waarbij geen enkele docent of medeleerling gespaard bleef.