Afbeelding
Foto: Caroline Spaans

Gemiddelde leeftijd bewoners Eikenhorst stijgt nog steeds

LISSE n De gemiddelde leeftijd van de bewoners van Eikenhorst stijgt nog altijd.

Door Arie in 't Veld

In het jaarverslag over 2016 wordt hierover gemeld dat van de 223 bewoners er inmiddels een flink percentage richting 84 jaar gaat en er ook zeven bewoners zijn van 95 jaar of ouder.

Uit het verslag blijkt ook dat er per 31 december vorig jaar 550 mensen waren ingeschreven om in het bezit te komen van een woning. Dat zijn er 25 meer dan een jaar eerder. De gemiddelde leeftijd van de ingeschrevenen is 78 jaar.

Het verhuizen naar het complex wordt lang uitgesteld; dit zorgt ervoor dat veel mensen denken dat je alleen naar Eikenhorst kunt verhuizen als je iets mankeert. Een misverstand, want dat is niet zo.

Wachtlijst

Uit Lisse staan 466 mensen op de wachtlijst, uit Lisserbroek 33 en buiten deze twee plaatsen 40. De zogenoemde directlijst omvat 9 inschrijvingen uit Lisse en 2 van buiten Lisse.

In het jaarverslag is tevens te lezen dat de servicekosten € 381.522,-- bedroegen, tegenover een inkomstenpost van € 373.788,--. Het negatieve saldo heeft vooral te maken met de afrekening van Dunea die vorig jaar voor het eerst precariorecht in rekening bracht. Dit betreft een door de gemeente opgelegde vergoeding voor de in de gemeente aanwezige leidingen.

Vorig jaar is bij Eikenhorst een begin gemaakt met het aanpassen van de waterleidingen die door kunststof leidingen worden vervangen. Daarnaast is de intercominstallatie geheel vernieuwd. Het gescheiden inzamelen van huisvuil krijgt eveneens aandacht in het jaarverslag, want die inzameling leidde tot de nodige problemen. "Het plaatsen van de juiste bakken, maar ook het op tijd legen van die bakken liet nog wel wat te wensen over. Bovendien hebben de deels ondergronds aangebracht GFT-bakken een aantal eigenschappen die niet direct praktisch te noemen zijn. De gemeente heeft aangegeven hier nog een keer goed naar te kijken," aldus het verslag. Verder is de cv-installatie in het hoofdgebouw vernieuwd en blijft de Stichting Huisvesting Bejaarden Lisse (= Eikenhorst) nog steeds met de gemeente in overleg over de herbestemming van het perceel Beukenhof.

Het wachten is op de uitwerking van het accommodatiebeleid waarna er definitieve plannen gemaakt kunnen worden.