Iedereen kan het wel, maar het échte werk wordt uitgevoerd door de meest ervaren spelers. | Foto's: Remco Out
Iedereen kan het wel, maar het échte werk wordt uitgevoerd door de meest ervaren spelers. | Foto's: Remco Out Foto: remco out

Jeu de boules: gezellig en voor alle leeftijden

Hillegom n Bij Jeu-de-boulesverenging Hillegom werd donderdag 13 juli een gezellig toernooi gehouden. Het toernooi stond in het teken van de Franse nationale feestdag op 14 juli (Quatorze Juillet). Hierbij ontbrak natuurlijk een stokbroodje Franse kaas niet en kreeg de winnaar een mooie fles Franse wijn.

Door Remco Out

"Jeu de boules is een echte Franse sport. Daarom vonden wij het toepasselijk om rond hun feestdag een toernooi te organiseren. Onze vaste speelavonden zijn op dinsdag- en donderdagavond. Dat is de reden geweest dat we het toernooi een dag voor de feestdag hebben georganiseerd", laat voorzitter Gerard Willemse weten. Het toernooi was niet alleen voor de leden. Er waren ook veel nieuwe gezichten op de baan te zien omdat alle leden een introducee mee mochten nemen. Ook waren er sponsoren en burgerleden, raadsleden en het college uitgenodigd. Om iedereen een eerlijke kans te geven, werden nieuwe spelers gekoppeld aan ervaren spelers. Zij konden alle regels uitleggen en de samenvoeging zorgde ervoor dat bijna alle teams hetzelfde niveau hadden. Ondanks dat er voor de beste spelers een fles wijn klaar stond en het er best fanatiek aan toe ging, was de sfeer erg gezellig op de baan. Alle drie de rondes werden de teams gehusseld, zodat de deelnemers steeds met andere mensen speelden. Terugkijkend kan de organisatie zeggen dat het toernooi een groot succes was en de club hoopt natuurlijk op een paar nieuwe leden. "Wij hebben de mogelijkheid om gratis een paar keer te komen spelen. Zo kan je ervaren of deze sport wat voor jou is. Dus wil je het een keer proberen: je kan op dinsdag en donderdagavond gewoon het terrein oplopen en vragen om te spelen. Er is dan altijd wel iemand aanwezig die het spel kan uitleggen. Voor jong en oud is de sport geschikt!", besluit Willemse.

Afbeelding