Afbeelding
Foto: pr

Weekend rond William Morris in museum

Lisse n Liefhebbers van William Morris kunnen zaterdag 19 en zondag 20 augustus hun hart ophalen tijdens het William Morris-weekend in Museum De Zwarte Tulp.

In het laatste weekend van de tentoonstelling 'William Morris, Patronen van Bloemen' worden twee lezingen georganiseerd. Daarnaast krijgen bezoekers 10 procent korting op het gehele William Morris-assortiment in de museumwinkel en is het mogelijk om stukken Morris & Co. behang per meter te kopen.


Bloemen

William Morris is een belangrijke ontwerper van het 19de-eeuwse Engeland. Hij was een van de grondleggers van de Arts and Crafts beweging. Deze beweging, waarbij ambacht voorop stond, veranderde het Engelse interieur. Morris' ontwerpen kenmerken zich door een overvloed aan bloemen, repeterende patronen en intens kleurgebruik. De Morris & Co. behangsels en stoffen – ooit met de hand gedrukt maar nu machinaal – worden nog steeds, ruim honderd jaar later, geproduceerd en wereldwijd verkocht.

Lezingen

De lezingen in het William Morris-weekend zijn gratis te bezoeken, bezoekers betalen wel de reguliere museumentree (museumkaart is geldig). Op zaterdag 19 augustus van 14.00 tot 14.45 uur is de lezing 'Het werk en leven van William Morris', gegeven door de medesamenstelster van de tentoonstelling Annemarie Vels Heijn. En op zondag 20 augustus van 14.00 tot 14.30 uur geeft Franse taal- en letterkundige Béatrice Râtel een lezing over De geschiedenis van papierbehang. Aanmelden voor de lezing(en) kan via info@museumdezwartetulp.nl, maar is niet verplicht.