De 16-jarige roeister is op weg naar de overwinning. | Foto: pr
De 16-jarige roeister is op weg naar de overwinning. | Foto: pr Foto: pr

Isabel van Opzeeland roeit zich naar de beste zeven skiffers van de wereld

lisse n Het Wereldkampioenschap roeien voor Junioren 2017 werd op de schitterende locatie van Trakai in Litouwen gehouden.


Isabel van Opzeeland (jeugdlid RV-Die Leythe Leiden en RV-Iris Lisse), deel van de Nederlandse equipe, deed mee aan dit kampioenschap in de skiff. Haar voorwedstrijd ging voorspoedig: ze won deze heat en plaatste zich met een mooie tweede tijd overall voor de kwartfinale. Hier behaalde ze een tweede plek waarna ze door ging naar de halve finale. In de halve finale waren nog twaalf roeisters over van de 29 deelnemers in dit sterke skiff veld en ging Van Opzeeland met een vierde plaats naar de B-finale. Deze finale won zij overtuigend. Een fantastisch resultaat: zevende van de wereld!


Vrijwilligers gezocht voor Duofiets

Lisse n WelzijnsKompas is op zoek naar sportieve vrijwilligers, die het leuk vinden om samen met mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen tochtjes op de Duofiets te maken.

Als bijvoorbeeld in de lente de bollenvelden weer in bloei staan is het heerlijk om al fietsend samen te genieten van de omgeving. Op de Duofiets zitten bestuurder en gast gezellig naast elkaar. De ervaring van medewerkers van Welzijnskompas is, dat hun vrijwilligers hier net zoveel plezier aan beleven als de gasten. De fiets is voorzien van elektrische trapondersteuning en versnellingen, die het fietsen gemakkelijk maken. De gast trapt mee naar vermogen.

WelzijnsKompas zoekt mensen met een goede conditie die geregeld een dagdeel beschikbaar zijn om met iemand een fietstochtje te maken. Afhankelijk van de beschikbare tijd kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor bijvoorbeeld een ochtend per week of om de week. Na aanmelding volgt een kennismakingsgesprek en een proefrit om vertrouwd te raken met de Duofiets. Meer info via 0252-757100 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur), of mail: info@welzijnskompas.nl.

Vrijwilligster Danny van der Reep met mevrouw Broekhof in de duinen. | Foto: pr