Samen (leren) surfen op de digitale snelweg. | Foto: pr
Samen (leren) surfen op de digitale snelweg. | Foto: pr Foto: pr

De Paraplu is klaar voor nieuw seizoen

Lisse n Stichting De Paraplu, die de sociaal-culturele activiteiten voor de senioren in Lisse verzorgt, is klaar voor het seizoen 2017 – 2018. In de brochure 'de ParapluParade' die bezorgd wordt bij bewoners van seniorencomplexen in Lisse, staan alle activiteiten vermeld.

Een greep uit de activiteiten:

In het kader van het zomerprogramma houdt De Paraplu zondag 20 augustus van 14.00 tot 16.00 uur een muzikaal optreden van Trio Quatro in de grote zaal van de Beukenhof. Zij brengen een vrolijk en zeer gevarieerd programma met veel bekende nummers uit de jaren '60 en '70. De toegang is gratis; consumpties zijn voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Klaverjassen

In samenwerking met de Ouderenbond KBO is er woensdag 23 augustus om 13.15 uur een klaverjasdrive met mooie prijzen in de grote zaal van De Beukenhof. Er worden drie ronden gespeeld met vaste koppels.

Het spelsysteem bestaat uit 'verplicht gaan', zodat er niet steeds wordt gepast.

De leiding is in handen van Ina Hoekstra en Siem Langelaan. Meekaarten kost 5 euro per koppel, inclusief kopje koffie of thee. Opgave uiterlijk 19 augustus bij Lia van der Westen via 0252-414927 of per mail: liavanderwesten@tele2.nl of bij Lida Zoet: 0252-410331 of per mail: lidazoet@hotmail.nl.

Wegwijs op computer en tablet

Vanaf september worden de senioren uit Lisse uitgenodigd om zich te bekwamen met de computer, laptop of tablet. Het computertrefpunt in De Greef is door de jaren heen uitgegroeid tot een computerontmoetingspunt voor senioren.

Op alle dagen wordt hier individueel gewerkt in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. Meer info: www.deparaplu-lisse.nl.

Als extra service biedt De Paraplu de gelegenheid om problemen met de computer, laptop of tablet op te lossen.

Iedere eerste en derde dinsdag van de maand is tijdens het InloopCafé in De Beukenhof een vrijwilliger van de computergroep aanwezig om vragen te beantwoorden, ook in zomermaanden.

contact

Aanmelden en lid worden kost 5 euro per persoon per jaar. Daarvoor krijgen leden het uitgebreide programma toegestuurd.

Voor de diverse bezoeken is een afzonderlijke te betalen prijs vastgesteld gebaseerd op de vervoerskosten en de betreffende toegangsprijs. Meer info staat op de site of de facebookpagina van de Paraplu.

Bellen kan ook via Diny van der Zwet, 0252-415799 of mail: aad.diny@casema.nl of Bep Clemens, 0252-413632, of mail: b.m.clemens-steenvoorden@kpnmail.nl of Ria Markus, 0252-429885, of mail: marwer@ziggo.nl.