Afbeelding
Foto:

Veel muziek in weekend feestweek

LISSE n De jaarlijkse feestweek van de Harddraverijvereniging Lisse en omstreken is nog niet helemaal in beeld, want vindt pas in de laatste week van september plaats, maar de vereniging treedt nu al met activiteiten naar buiten.

Zoals de muziek in het muziekpaviljoen achter De Gewoonste Zaak. Het openingsconcert is ook dit jaar weer in dit Paviljoen. Dit jaar heeft Eric Waerts de coverband Steam uitgenodigd. Steam bestaat uit vijf "leading ladies" die vol gas en in een fantastische setting hun covers ten gehore brengen. Verwacht een wervelende show in hoog tempo, met hits in vernieuwende stijl. Indrukwekkend vanaf de eerste minuut tot ver nadat de laatste noot gespeeld is. Uniek voor ieder podium, dus komt dat zien.

Op vrijdag is er weer muziek in het Lisse Draaft Door Paviljoen. Voor de jeugd van 5 tot en met 14 jaar is er dan Jong Slam! met dj Arjo. Dit evenement duurt van 18.40 tot 20.30 uur. Entree: 2 euro. Leden betalen 1 euro. Vanaf 21.00 uur neemt Slam Music Play Life met dj's van slam fm het heft in handen in het Paviljoen. Voor 5 euro kan de jeugd vanaf 15 jaar swingend de avond door. Einde om 01.00 uur. Voor de mensen die niet van Slam houden is er Lisse draaft door in concert met live muziek in het centrum.

Om 20.00 uur treedt Da Capo op, op 't Vierkant. Hierna is er vanaf 22.00 uur live muziek in verschillende horecagelegenheden. Voor de zaterdagavond zijn twee topacts geboekt: singer-songwriter Nielson bekend van onder andere "Sexy als ik dans" en "Hoe" en de Guilty Six Sunday morning Jazz wordt afgesloten met een optreden van Sara Lee en een hapje en een drankje. Dit evenement duurt van 11.00 tot 13.30 uur. Hierna wordt het Paviljoen weer afgebroken om plaats te maken voor de kermis.


Perdido heeft nieuw jazzprogramma

Hillegom n Tot en met mei 2018 is de agenda van jazzclub Perdido al ingevuld, maar voor dit jaar staan ook nog twee concerten op de planning in de theaterzaal van de Kulturele Raad aan de Prinses Irenelaan 16.

Zo staat zaterdag 30 september Bert's Swing Express op de planken met easy jazz; swingmuziek uit de jaren '30 en '40. In de bezetting veel bekende namen uit de Nederlandse jazzscene met linken naar de Dutch Swing College Band. Bert de Kort; trompet/zang, Rob Agerbeek; piano, David Lukács; sax/klarinet, Ton van Bergeijk; gitaar/zang, Jacques Kingma; contrabas en Dolf Helge op drums. Daarbij afwisselend vocale inbreng van zangeres Susanne de Rooij. Zaterdag 25 november is de bühne vrij voor Jelske Hoogervorst en Phaedra Kwant. Saxofoniste Jelske Hoogervorst en (contra-)bassiste Phaedra Kwant brengen een selectie uit hun beider eigen werk, maar zullen ook samen impulsen geven aan nieuwe muzikale creaties met hun bandleden: Folker Tettero (gitaar) en Arno van Nieuwenhuize (drums). Aanvang concerten 20.30 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij: Vivant Frank Evers aan de Mariastraat 2. Donateurskaarten geven vrije toegang tot alle concerten. Meer info op: www.perdido.nl