Afbeelding
Foto:

Ik dacht het niet…..

De herinrichting van het Havengebied is zo goed als achter de rug. Hier en daar nog een vlekje wegwerken en dan klopt de zaak weer. Maar met een kritische aantekening.

In de nieuwe situatie weten (brom)fietsers niet of nauwelijks waar ze moeten blijven. Na een wat ongelukkige inrit vanaf de Ruishornlaan rijdt de een over de parkeerplaats op het gevaar af dat een achteruit stekende bestuurder hem of haar niet ziet, de ander heeft dat al lang ingeschat en rijdt verder op wat het trottoir zou moeten zijn. Met de priemende ogen van de voetgangers op zich gericht natuurlijk. De tijd zal leren of deze situatie nog verbetering behoeft. Maar het moet gezegd worden: er is een mooi resultaat bereikt. En op dat resultaat wil wethouder Nieuwenhuis zuinig zijn.

Terecht natuurlijk want deze renovatie heeft heel veel geld gekost en je wilt toch graag dat het uiteindelijke resultaat behouden blijft. En nou is het gevleugelde gezegde dat je niet alles moet geloven wat er in de krant staat, werd ik toch wel erg nieuwsgiering naar de impact van zijn opmerkingen in de krant (niet zijnde deze krant) dat hij het liefst ziet dat de kermis op termijn gaat verhuizen naar bijvoorbeeld het Keukenhofterrein. En dat lezende ga je even verzitten en ook de voorzitter van de Harddraverijvereniging Lisse omstreken bellen.

De organisator van de jaarlijkse feestweek inclusief kermis. En dan blijkt de voorzitter in de eerste plaats ook zelf die opmerkingen in de krant heeft moeten lezen en ten tweede dat hij het er totaal niet mee eens is.

En dat is dan zachtjes uitgedrukt. De voorzitter vertelde dat van het begin af aan door de gemeente is aangegeven dat het Haventerrein ook als evenementenplein geschikt zou worden gemaakt ook om de kermis voor het centrum te behouden.

"We zijn ook steeds bij de plannen betrokken en we hebben goed met elkaar samengewerkt tijdens de herinrichting om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te kunnen benutten... punt." De HDV voorzitter noemt de uitlatingen zoals die in de krant zijn opgenomen uitermate ongepast en kondigde aan een brief naar het college van B en W over deze zaak te sturen. Daar gaan we waarschijnlijk meer over horen. En dan het idee om het kermisfeest misschien bij Keukenhof te organiseren. Buiten het gegeven om dat de meerderheid van de gemeenteraad al eerder heeft uitgesproken dat de kermis blijft waar die is, is er natuurlijk ook de vraag hoe Keukenhof tegenover dit idee staat. En last but not least (in goed Hollands) we hebben dat al eens meegemaakt. De kermis op het parkeerterrein van Keukenhof en onder andere een paardentramverbinding tussen die manifestatie en het centrum.

Resultaat: een grote sof. De belangstelling was aanzienlijk minder dan in voorgaande jaren en ik kan me voorstellen dat de HDV en de kermisexploitanten er totaal niets voor voelen om dat experiment te herhalen. Een ander gevleugeld gezegde is: ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was.

En wat mij betreft is die uitkomst perfect en zal de HDV heel goed weten wat de verantwoordlijkheden zijn om er voor te zorgen dat de gerenoveerde Haven niet onder de kermisactiviteiten tel lijden krijgt.

Ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken!